Dvě vítězství domácích cyklokrosařů

2019-12-18 15:06:00

Louny (cyk) Za klasického podzimního počasí se uskutečnil v závěru listopadu v Lounech sedmý závod jedenáctidílného seriálu cyklokrosových závodů Toi Toi Cupu.

„Ranní krátký déšť lehce namočil trať a tak ke slovu přišli i mechanici v depech. Trať byla letos obohacena o smyčku se dvěma překážkami přímo před hlavní tribunou a tak bylo zajímavé pozorovat, jak technicky si vedou mladí cyklokrosaři,“ popsal trať ředitel závodu Milan Chrobák.

Na stupních vítězů byli k vidění známé tváře, které i v tomto závodě seriálu potvrdily svá přední postavení v průběžném hodnocení. Výhodu znalosti domácí tratě pro-kázali závodníci domácího Stadionu Louny, kteří ovládli kategorii kadetů (Adam Seeman), tak i kategorii juniorů (Pavel Jindřich).

Seeman potvrdil, že je aktuálně v republice nejlepším kadetem. Před závěrečným kolem závodu domácí cyklokrosař ujel Jechovi, svému největšímu soupeři, který udělal chybu. První výhru mezi juniory dokázal doma vybojovat Pavel Jindřich, který do vedení šel v Lounech hned po startu.

Sedmý start, sedmé vítězství v kategorii kadetek a žákyň Kateřiny Hladíkové (Ivar CS - Author team) viděli diváci v Lounech. Zůstala neporažená i v sedmém závodě, když deklasovala svoje soupeřky téměř o tři čtvrtě minuty. Simona Spěšná (MS Bike Academy Racing) proměnila svůj první start ve stříbro, výkonnost potvrdila bron-zová Vanda Dlasková z TJ AŠ Ml. Boleslav.

Na startu starších a mladších žáků chyběl vedoucí jezdec průběžného pořadí Kryštof Král z Dukly Praha a tak ho dokonale zastoupil oddílový kolega Jan Faltýnek, který si připsal třetí letošní vítězství. Letošní první stupně vítězů vybojoval Tomáš Kraus z Cycling Academy Tábor a třetí letošní bronz získal Pavel Šumpík z Bike freaks Holice.

Podobně jako v předchozích závodech si to o prvenství rozdali lounský kadeti Adam Seeman a Filip Jech z Adastry Cycling. Z vítězství se nakonec radoval domácí krosař Adam Seeman a připsal si třetí letošní truimf. Premiérovou bednu vybojoval Robin Teršl z ČEZ Cyklo teamu Tábor, který za sebou nechal o vteřinu čtvrtého uničovského Mráze.

Při neúčasti lídra juniorské kategorie seriálu Jana Zatloukala si připsal první letošní vítězství domácí borec Pavel Jindřich. Stupně vítězů doplnili druhý Matyáš Fiala a třetí Matěj Stránský, pro kterého to byl nej-lepší výsledek sezony.

Ve vloženém závodě žen zvítězila Elizabeth Ungermanová před domácí Terezou Proškovou a Kristýnou Zemanovou. V závodě mužů zvítězil Jakub Říman před Robertem Hulou a Ondřejem Zeleným.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video