Adventní program potěšil klienty sociálních lůžek v Nemocnici Louny

Redakce 2019-12-18 14:13:42

Louny (nem) Úsměvy a rozzářené tváře vykouzlil ve čtvrtek 5. prosince Mikuláš se svou družinou čertů a andělů, který přinesl nadílku klientům oddělení sociálních lůžek v Nemocnici Louny. Adventní atmosféru umocnila i vánoční výzdoba s nazdobeným stromečkem.

Netradiční návštěva za sebou nechávala usměvavé klienty, které kromě své přítomnosti a sváteční nálady potěšila balíčkem, perníkem a přáním k Vánocům. „Každoročně zveme Mikuláše, aby obdaroval klienty, kteří si nemohou užít svátky doma s rodinou a musí advent strávit v naší sociální službě. Proto Mikuláš s čerty a andělem z řad zaměstnanců obcházel pokoje a předával klientům balíčky, které jim připravily jejich rodiny. Každý klient má možnost se s družinou vyfotografovat, fotky poté klienti dostávají jako vzpomínku na tento den. Celkem Mikuláš obdaroval 40 klientů a o letošních Vánocích se postaráme přibližně o pětatřicet z nich,“ míní Jana Hendrychová, zdravotně sociální pracovník Nemocnice Louny. 

Posláním sociální služby je poskytovat ji osobám, u kterých skončila indikace k další zdravotní hospitalizaci, ale jejich potřeby pro pobyt v domácím prostředí nejsou dostatečně zabezpečeny. „Vánoční výzdoba i koledy však mají kouzelnou moc a velmi blahodárně působí na psychiku našich klientů. Mnozí z nich, ačkoliv jsou už dospělí, se rádi vracejí do dětských let, aby si připomněli tento kouzelný čas,“ říká J. Hendrychová.

Během adventu čeká klienty oddělení sociálních lůžek Nemocnice Louny bohatý program. V pondělí 16. prosince proběhne vánoční pečení personálu s klienty sociální služby a Předvánoční flétničkové setkání dětí základní školy JAK Louny. V pátek 20. prosince netradičně klientům popřejí krásné Vánoce děti z mateřské školy Hřivice svým vystoupením plným koled a vánočního zpívání s tajuplným názvem Vánoční překvapení skřítků z mateřinky. „Na Štědrý den připravujeme tradiční štědrovečerní večeři pro klienty, kteří nemohou strávit svátky se svou rodinou,“ dodala sociální pracovnice. Nemocnice Louny, která přesto věří, že všem klientům sociální služby připraví příjemné vánoční chvíle.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video