Největší severočeské zdravotnické zařízení bilancuje uplynulý rok. Rok 2019 byl pro Krajskou zdravotní úspěšný

PR článek 2019-12-19 11:19:00

Pomalu končící rok 2019 můžeme pro Krajskou zdravotní, a. s., hodnotit jako další úspěšný. Vedení Krajské zdravotní, a. s., která je největším zdravotnickým zařízením a zároveň největším zaměstnavatelem v Ústeckém kraji, také letos významně investovala - jako dosud s finanční investiční podporou Ústeckého kraje, jediného akcionáře společnosti, a s důsledným využíváním dotačních titulů - do revitalizace a modernizace každé z pěti svých nemocnic.

Daří se nám, v návaznosti na potřeby pacientů, obyvatel Ústeckého kraje, dále rozvíjet segment kardiochirurgické péče, kde jsme v ústecké Masarykově nemocnici úspěšně završili kontraktační jednání se zdravotními pojišťovnami a v návaznosti na jejich výsledky uzavřeli smlouvy o poskytování a úhradě akutní lůžkové péče v oboru kardiochirurgie. A dále jsme stavebně dokončili novou jednotku intenzivní péče, důležitou součást kardiocentra.

Vážíme si, letos znovu potvrzené, podpory kardiochirurgie pro Ústecký kraj od předsedy vlády a ministra zdravotnictví. Vše směřujeme k jasnému cíli - získání statutu Centra komplexní vysoce specializované kardiovaskulární péče v příštím roce. S budoucností Kardiocentra Krajské zdravotní v ústecké Masarykově nemocnici souvisí zcela nový nemocniční pavilon. Na přípravě této významné investiční akce usilovně pracujeme.

V ústeckém areálu na Severní terase je hotová nástavba pavilonu D, která umožní další rozvoj největší krajské nemocnice. V teplické nemocnici jsme vybudovali záchytnou protialkoholní a protitoxikomanickou stanici a nové komfortní hemodialyzační středisko. Především zde však byl stavebně dokončen pavilon pro centrální operační sály, centrální sterilizaci a anasteziologicko-resuscitační oddělení, dosud největší zakázka Krajské zdravotní, a. s., který v jarních měsících příštího roku zprovozníme. Nové operační sály včetně moderních urgentních příjmů vybudujeme v nemocnicích, kde zdravotnické pracoviště zaměření emergency dosud chybí. Výstavbu těchto zcela nových objektů máme v plánu Děčíně a Chomutově. Dokončujeme projekt zprovoznění vysoce specializovaných pracovišť magnetické rezonance ve všech pěti našich nemocnicích jejich vybudováním v Děčíně a Mostě. Dokončili jsme výstavbu oddělení lůžkové rehabilitace v areálu Oddělení následné péče Nemocnice Most v Zahražanech. V Chomutově jsme pro pacienty připravili dva nové nadstandardní pokoje na ortopedickém oddělení. V Děčíně jsme vybudovali zcela nový interní příjem, zrekonstruovali pracoviště gastroenterologie v pavilonu "I" a vila "O" po rekonstrukci již slouží pro ambulantní péči gynekologicko-porodnickému oddělení. Seznam všech investičních akcí je ale mnohem delší.

Velký důraz klade vedení Krajské zdravotní, a. s., na odměňování zaměstnanců, bez nichž by úspěšný rozvoj společnosti nebyl možný. Všem se za jejich práci a úsilí sluší poděkovat. Nárůst osobních nákladů oproti předchozímu roku činí 10,9 %, což znamená navýšení o 443 miliony korun. Díky zvýšení stabilizačního příspěvku si polepšily všeobecné sestry v třísměnném nepřetržitém provozu, navýšení mezd se dočkali také sanitáři a ošetřovatelé v nepřetržitém směnném provozu, fyzioterapeuti, ergoterapeuti a sálové sestry. Příplatek získaly sestry v jednosměnném provozu.

Všechny nemocnice spadající v současné době pod společnost Krajská zdravotní jsou akreditovanými zdravotnickými zařízeními na základě splnění akreditačních standardů Spojené akreditační komise, o. p. s. Po akreditaci nemocnic v Děčíně a Ústí nad Labem v loňském roce ji v roce 2019 získali také v Mostě, Chomutově a Teplicích. Akreditace zdravotnických zařízení je vzkazem pro veřejnost, že v zařízeních největšího poskytovatele zdravotní péče v Ústeckém kraji může očekávat velmi dobrou úroveň poskytovaných služeb.

Podařilo se nám po loňsku i pro letošek získat certifikát od významné společnosti Bisnode pod záštitou CZECH TOP 100. Krajská zdravotní jako jedna z ekonomicky nejstabilnějších firem v České republice splňuje nejpřísnější ekonomická kritéria pro získání Czech Stability Award. Jsem rád, že se nám také povedlo navázat na loňský úspěch, kdy společnost Krajská zdravotní získala Národní cenu České republiky za společenskou odpovědnost. V programu Start plus Národní ceny ČR v kategorii "Podnikatelský sektor - velká organizace" jsme obdrželi prestižní ocenění "Organizace způsobilá pro program Excelence" a mezinárodní certifikát Committed to Excellence 2 Star, který můžeme využívat tři roky.

Dovolím si proto konstatovat, že představenstvu a managementu se od roku 2014, díky dlouhodobé systematické práci, daří naplňovat vize a cíle, jež si vedení Krajské zdravotní, a. s., stanovilo. Patří mezi ně celková stabilizace ekonomiky společnosti, systematický rozvoj všech jejích nemocnic a postupná modernizace zdravotnické techniky. Vysoké tempo změn by nebylo možné bez využívání dotačních titulů a již vzpomenuté významné investiční finanční podpory ze strany Ústeckého kraje, za níž velmi děkujeme.

Ing. Jiří Novák, 

předseda představenstva

Krajské zdravotní, a. s.

1. foto: Hemodialyzační středisko v Teplicích.

2. foto: Nástavba pavilonu D2 v Ústí nad Labem.

Napsal(a): PR článek

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video