Ortopedie Krajské zdravotní v Chomutově má dva nové nadstandardní pokoje

PR článek 2019-12-20 07:18:00

Během září a října tohoto roku se na ortopedickém oddělení nemocnice v Chomutově podařilo, ve spolupráci s vedením nemocnice a Krajské zdravotní, a. s., vybudovat dva nové nadstandardní pokoje. Ortopedické oddělení Nemocnice Chomutov, o. z., tak vedle zajištění specializované zdravotní péče a rozšiřování spektra operačních výkonů dál pokračuje ve zkvalitňování nabízených služeb pro své klienty.

Během posledních dvou let se na ortopedii v Chomutově udála spousta změn. Po jmenování nového vedení v osobách primáře MUDr. Jiřího Jurči a zástupce primáře MUDr. Jiřího Vrzaly se podařilo během relativně krátké doby rozšířit a stabilizovat lékařský tým na stávajících osm kmenových lékařů a tři externisty. Došlo nejen k výraznému nárůstu počtu operačních výkonů, ale zejména rozšíření jejich spektra. "V současnosti se na ortopedii v Chomutově provádí celá řada vysoce specializovaných operačních výkonů daleko nad rámec okresního pracoviště a srovnatelných s klinickými pracovišti fakultních nemocnic. Vedle běžných výkonů a standardních náhrad kyčelních a kolenních kloubů i jejich reimplantací, to jsou totální náhrady dalších kloubů, jako ramene, hlezenního kloubu, zápěstí a drobných kloubů rukou. Dále je to artroskopická operativa včetně rekonstrukčních výkonů, kompletní chirurgie ruky a nohy, revmatochirurgie a operace dětských ortopedických pacientů. Nejen chomutovským, ale i pacientům ze širokého okolí se tak dostává a je nabízená plná ortopedická péče," říká primář oddělení MUDr. Jiří Jurča.

Ruku v ruce s rozvojem operativy a zdravotní péče na ortopedii v Chomutově dochází v posledních dvou letech i ke zkvalitňování nabízených služeb. V minulém roce pod organizačním vedením vrchní sestry Bc. Moniky Šroubové proběhlo první kolo rekonstrukce ortopedického oddělení, kdy vedle oprav a výměny podlahy byl pořízen nový nábytek a televizory na jednotlivé pacientské pokoje. Na základě pozitivních ohlasů nejen od pacientů a zvýšeného zájmu o nadstandardní pokoje došlo během září a října tohoto roku k vybudování dalších dvou nadstandardních jednolůžkových pokojů a tím k jejich rozšíření z původních dvou na stávající čtyři. Tato rozsáhlá rekonstrukce proběhla ve spolupráci s vedením nemocnice a Krajské zdravotní, a. s., a neobešla se bez nutné koordinace s dalšími provozy v nemocnici. Nové pokoje ihned vzbudily u pacientů velký zájem a ohlas.

Tímto ale plány na rozvoj ortopedie v nemocnici v Chomutově rozhodně nekončí. "Vedle udržení respektive dalšího zlepšování zdravotní péče má vedení ortopedického oddělení v příštím roce za cíl dokončit rekonstrukci lůžkové stanice přestavbou a modernizací sesterny. Dalším úkolem na příští rok je vyřešení asi jediného, ale o to palčivějšího problém, a to je nedostatek lůžek, který se projevil v souvislosti s enormním nárůstem operativy co do počtu i spektra výkonů," dodává primář MUDr. Jiří Jurča.

1. foto:  foto: MUDr. Jiří Jurča

2. foto: Nový nadstandardní pokoj na chomutovském oddělení

Napsal(a): PR článek

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video