Fotograf Robert Vano přijel za studenty

Iveta Drlíková 2019-12-22 06:54:00

Žatec (id) Žatec nedávno navštívil známý fotograf Robert Vano. Jednasedmdesátiletý umělec sem zavítal na besedu se studenty žatecké Soukromé obchodní akademie a Střední průmyslové školy elektrotechnické. Setkání proběhlo v Party salonu Moskva v úterý 10. prosince.

Robert Vano je velmi vtipný a charismatický člověk, a tak jeho poutavé vyprávění, sem tam vyšperkované peprným výrazem, studenty bavilo, stejně jako jeho fotografie, které během besedy mohli vidět na promítacím plátně. Dvě a půl hodiny proto uběhly jako voda. Přítomní se dozvěděli o jeho mládí na rodném Slovensku i pestrém životě v Americe, kam emigroval, aby si mohl splnit svůj velký dětský sen, stát se fotografem. Zmínil i svoje vzory nebo proč začal fotit mužské akty. „Je to hrozně zajímavý člověk. Z jeho vyprávění jsem si vzala to, že když něco hodně chceme a jdeme si za tím, tak se nám to splní,“ říká Klára, studentka 4. ročníku SOA Žatec.

Robert Vano se věnuje módní a reklamní fotografii. Ve své volné tvorbě fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film. Nejraději fotí při denním světle a proslavil se i mužskými akty. Narodil se v Nových Zámcích na Slovensku v květnu 1948. Po maturitě v roce 1967 emigroval do USA, kde se zpočátku živil jako kadeřník a vizážista. S focením začal nejprve jako asistent módních fotografů. V roce 1984 se osamostatnil a začal spolupracovat s prestižními módními časopisy. Od roku 1995 žije v Praze, kde pracoval jako umělecký ředitel v českém vydání časopisu Elle nebo jako kreativní ředitel v agentuře Czechoslovak models. Od roku 2009 je na volné noze.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video