Novoroční pochody rozhýbou ztuhlá těla

Redakce 2019-12-30 10:01:00

Až se vám o svátky stane, že vás bude bolet od ležení u televize celé tělo, nezoufejte, turisté v celém okrese pořádají řadu akcí. Nabídneme vám tu pár tipů, nebo se prostě zvedněte z pohovky a vyrazte na vycházku.

Již posedmnácté v řadě můžete vyrazit s členy žateckého Klubu českých turistů na novoroční vycházku kolem řeky. Start je 1. ledna ve 13 hodin na lávce u koupaliště. Zhruba 4,5 kilometru dlouhá trasa vede podél Ohře do Stroupče, kde bude připravený oheň k opékání přinesených buřtu. Stejnou cestou se pak všichni vydají zpátky do Žatce.

Od budovy gymnázia vycházejí na svou vycházku turisté v Podbořanech. Novoroční procházka startuje ve 13 hodin a vybrat si můžete ze dvou tras 6 a 10 kilometrů. Na svůj již patnáctý Předsilvestrovský výšlap na Pravdu se chystají občané Touchovic a Opočna. Vyjíždějí v sobotu 28. prosince za deset minut deset vlakem. S sebou berou dobrou náladu a polínko na oheň. O dva dny dříve ve čtvrtek 26. prosince vyrážejí lounští turisté na Pravdu. Účastníci pochodu Kouzlo vánočního lesa se na zřícenině hradu sejdou mezi 11. – 12. hodinou.

Novoroční výstup na Blšanský Chlum spojí turisté s veřejnou sbírkou Novoroční čtyřlístek, přispět na ni můžete přímo na vrcholu 293 metrového vrchu. Vyráží se mezi desátou a půl jedenáctou od lounského Kauflandu. Na shodnou sbírku můžete přispět i po výstupu na Oblík. Již 43. ročník turistického pochodu startuje v 8.30 hodin na Nový rok ze Suzdalského náměstí v Lounech.

Na novoroční pochod na Krásnou vyhlídku se chystají i Peručtí. Sraz je v půl jedné na Tyršově cvičišti v Peruci. Ve vedlejších Stradonicích se sejdou turisté ve 14 hodin u tamního hostince, cílem je vyhlídka Stradonka. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video