Bourání černých staveb Na Losech začalo

Lucie Steklá 2019-12-26 14:18:35

Kolonii v následujících letech zřejmě čeká bourání více staveb, které tam byly postaveny po roce 2003.

Louny (lus) Minulý týden začala demolice prvního z domů, který v minulých letech na černo vyrostl v kolonii Na Losech v Lounech. Načerno postavený dům to ale v těch-to místech není zdaleka jediný. Kolonii na levém břehu Ohře tak zřejmě čeká velké bourání. Týká se to staveb vzniklých po roce 2003, kdy došlo ke stanovení aktivní záplavové zóny řeky a objekty nejdou zlegalizovat ani dodatečně.

První stavbu odstraňuje vlastník sám. Její demolici mu uložil exekutorský úřad. „Stavbu domu Na Losech si v současné době odstraňuje vlastník sám. Stavební společnost, se kterou má exekutorský úřad uzavřenou smlouvu na odstranění stavby, průběh odstranění vlastníkem monitoruje. Jakmile by práce na odstraňování vlastníkem stavby bez vážného důvodu ustaly, na-stupuje okamžitě stavební firma exekutorského úřadu,“ vysvětlila Kateřina Todtová, vedoucí odboru stavebního úřadu lounské radnice. Termín dokončení odstranění stav-by nebyl vlastníkovi určen. Stavební úřad předpokládá, že cca 14 dnů je dostatečný časový prostor pro odstranění této stavby.

V lokalitě Losy, která je aktivní zónou záplavového území, probíhalo, a v současné době probíhá, podle slov K. Todtové několik řízení k odstranění stavby. Řádově se jedná o desítky. „Ve většině případů stavebník nebo vlastník odstraní stavbu sám ještě před vydáním rozhodnutí nebo někdy až po pravomocném nařízení,“ dodala. Těm, které jejich majitelé postavili legálně před rokem 2002, demolice nehrozí. Ve věci dalších staveb v uvedené lokalitě se nyní vyčkává na revizi katastrálního operátu, která by měla proběhnout v horizontu sedmi let. „V průběhu této revize budou prošetřeny všechny stavby, které se v revidovaném území nacházejí. Předpokládá se, že nelegálních staveb můžou být Na Losech desítky až stovky,“ uzavřela vedoucí stavebního odboru.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video