ČTENÁŘI NÁM PÍŠÍ: Předvánoční putování po československém opevnění na Kočičáku

Lucie Steklá 2019-12-28 10:57:00

Po domluvě pro naši skupinu ve složení Dolejší Eduard, Dolejší Václav, Dolejší Luboš a Tajc Miloš přijel velitel bunkráků Jiří Piramovský a odvezl nás do areálu na „Kočičáku“ kde nám popsal celkem podrobně o všem dění a plánech do budoucna.

Provedl nás jednotlivými pevnůstkami i s velmi podrobným výkladem i s jejich zázemím. Viděli jsme také zástavu 46 pěšího praporu dislokovaného v Chomutově. Tento prapor byl, vzhledem k tehdejším okolnostem, vyšíván Spolkem dam a dívek v Lounech (je na něm vyšito „věnovaly Louny“).

Viděli jsme i pokusy o vniknutí do objektů, které byly eliminovány. Pan Piramovský se také zmínil o plánech na objekty v Lounech. V lednu až únoru, pokud to počasí dovolí, bude vyčištěn objekt na výstavišti. Z Loun jsme odjížděli v devět hodin ráno, ze zajímavého výletu jsme se vrátili v jednu odpoledne.

Děkujeme tímto panu Piramovskému za velice obsáhlý výklad a čas, kdy se nám pečlivě věnoval a skláníme se před všemi, kolik práce a času celá skupina tomuto koníčku věnovala.

S přáním celé partě přejeme hodně štěstí zdraví v Novém roce a ať se jim jejich plány splní.

 P. S. Byl to dobře prožitý sváteční den a doporučuji spoluobčanům a milovníkům historie a přírody, aby si udělali výlet, neboť to nebude promarněný čas. S úctou Eduard Dolejší


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video