V Břvanech hořel dům, škoda je milion a půl

Lucie Steklá 2019-12-29 15:48:21

Tři hasičské jednotky zasahovaly u požáru rodinného domu v Břvanech.

Požár byl nahlášen před pátou hodinou ranní. Domek byl zasažen požárem celý. "Hasiči nasadili tři vodní proudy a během půl hodiny jej lokalizovali. Po té dům prohledávali termokamerou a vyhledávali skrytá ohniska. Dva lidé se nadýchali kouře," řekl k požáru Lukáš Marvan, mluvčí hasičského sboru Ústeckého kraje.  Škoda byla odhadnuta na 1,5 milionu korun. Příčinu na místě vyšetřuje Technický ústav požární ochrany.


A jak hasiči v Ústeckém kraji prožili Štědrý den? Během Štědrého dne a noci vyjížděly hasičské jednotky v Ústeckém kraji ke čtyřem požárům.

První byl nahlášen 24. 12. v 16:21 v Kostelci nad Ohří, okres Litoměřice, kde hořela garáž se dvěma zaparkovanými auty. Hasiči nasadili tři vodní proudy. Hořela obě zaparkovaná auta. Hasiči z garáže vynesli tlakovou lahev a kanystry s naftou, a ochladili je. Požár zlikvidovali v 17:58. Pravděpodobná příčina vzniku požáru byla technická závada na autobaterii v nabíječce. Předběžně odhadnutá škoda 700 tisíc Kč. 

V 17:49 byl nahlášen požár v Masarykově ulici v Ústí nad Labem, u polikliniky. Hořel vánoční stromeček v bytě. Požár byl uhašen před příjezdem jednotky ručním hasicím přístrojem. Hasiči dohasili žhnoucí zbytek stromečku a byt odvětrali. Příčinou vzniku požáru byla zapálená prskavka. 

V 19:24 byl nahlášen požár rodinného domu v Ústí nad Labem – Klíši, v ulici V Přírodě. Hořelo v obýváku propojeném s kuchyní. Hasiči požár zlikvidovali ve 20:14. Příčinou byla nedbalost při zapalování prskavky. 

V 5:38, 25. 12. byl nahlášen požár v Obvodové ulici v Ústí nad Labem – Krásném Březně. Hořel závěs a papír. Požár byl uhašen před příjezdem jednotky.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video