Kam vyrazit na Silvestra, Nový rok a první víkend 2020 na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-12-31 09:09:00

Silvestrovské mejdany i meditace, poslední kop, Novoroční pochody a vycházky, výstava betlému, veřejné bruslení, Žatecký otužilec, kino, Novoroční a Tříkrálový koncert - to vše na přelomu roků 2019 a 2020. Šťastný a veselý!

ŽATECKO

ÚTERÝ 31. PROSINCE

Žatec, u Slavoje: 0. ročník Žateckého otužilce a utopence - Sraz před loděnicí hned vedle fotbalového hřiště FK Slavoj Žatec. Přijďte se zúčastnit nebo jen povzbudit. Na vlastní nebezpečí. Od 15.30 hod.  

Žatec, restaurace U Orloje Chrám chmele a piva: Silvestr 2019 U Orloje - Silvestrovská oslava v Pivovarské restauraci U Orloje, k tanci, poslechu a o celkovou zábavu se postará DJ Fiala. Čeká na vás drobné občerstvení na stolech, dva doplňované kombinované rauty a taky novoroční přípitek. V ceně "vstupu" je zahrnuta hudba, rauty, občerstvení na stole a novoroční přípitek. 549 Kč / osoba. Od 18 hod.

Žatec, náměstí Svobody: Silvestr 2019 - Silvestrovská a novoroční diskotéka s Karlem Fialou od 23 hodin, ve 23:55 projev starostky města Zdeňky Hamousové, o půlnoci ohňostroj. Od 23 hod.

STŘEDA 1. LEDNA

Žatec – Stroupeč: Novoroční vycházka - 17. ročník oblíbené vycházky podél Ohře do Stroupče, start je tradičně z lávky přes řeku pod koupalištěm. Trasa tam i zpět měří přibližně deset kilometrů. Ve Stroupči v půli cesty bude připraven oheň k opečení buřtů, zve KČT Žatec. Od 13 hod.

ČTVRTEK 2. LEDNA

Městská knihovna Žatec: Otevřeno - poprvé v novém roce. Od 9 do 17 hod.

PÁTEK 3. LEDNA

Restaurace a bowling Moskva Žatec: Otevřeno. Od 16 hod. do půlnoci.

SOBOTA 4. LEDNA  

Hala OA a SOŠZE Žatec: Český pohár mužů v národní házené - osmifinále, hala OA a SOŠZE Žatec, osmifinálový turnaj za účasti Žatce, Mostu, Chomutova, Raspenavy, Všenic a Modřan. Od 8 do 16.30 hod.

Muzeum, Křížova vila Žatec: Výstavy Žatecký listopad a co přišlo poté, Za loutkami Antonína Műllera. Také v neděli. Od 13 do 17 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Stálá interaktivní výstava „Tvořím s NeObyčejnou tužkou“. Také v neděli. Od 10 do 17 hod.

NEDĚLE 5. LEDNA

Kostel sv. Martina a Navštívení Panny Marie Liběšice: Slavnost zjevení Páně – vánoční mše svatá. V 10 hod.

LOUNSKO

ÚTERÝ 31. PROSINCE

Kino Svět Louny: Sněžná mela – Premiéra ČR. V 10 hod.

Špióni v převleku 3D – animovaná komedie. Ve 13 hod.

Star Wars: Vzestup skywalkera 3D dabing. Také 1. ledna. V 15 hod.

Louny, kostel sv. Mikuláše: Slavnostní mše svatá - Chrámový sbor a hosté zazpívají Rybovu vánoční mši "Hej mistře". V 17 hod.

KD Zastávka Louny: Silvestr 2019 - pořádá a zve Veřejné stravování CZ, k tanci hraje Traxas, v ceně vstupenky raut a půlnoční přípitek. Vstupné 590 Kč (předprodej v pokladně Vrchlického divadla). Od 20 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení - Přijďte si zabruslit na Silvestra! Od 14:35 – 16:05 a 17:15 – 18:45.

Kaple M. J. Husa na Peruci: Silvestrovské meditace - Bohoslužba s rozjímáním nad uplynulým rokem, slouží farářka Helena Smolová. Od 15 hod.

Kulturní dům Na rozcestí Dobroměřice: Silvestr 2019 - Sbor dobrovolných hasičů Dobroměřice vás srdečně zve na neformální prožití silvestrovského večera. K poslechu a tanci bude hrát skupina 100 % live o zábavu a moderování se postará DJ Zaky. Předprodej vstupenek u Jiřího Sailera na tel. 606 244 635. Vstup 300 Kč. Od 20 hod.

Dělnický dům Cítoliby: Silvestr 2019 - Hraje kapela Break out. Bohatá tombola. Předprodej vstupenek na Městysu Cítoliby. Vstup 150 Kč. Od 20 hod.

STŘEDA 1. LEDNA

Kino Svět Louny: Šťastný Nový rok – romantická komedie. Až do středy 7. 1. Ve 20 hod.

Louny – Oblík: Novoroční výšlap na Oblík - 43. ročník tradičního novoročního 17kilometrového pochodu s výšlapem na Oblík, sraz účastníků na Suzdalském náměstí. Od 8.30 hod.

Louny – vrchol Blšanský Chlum: Novoroční výstup na Blšanský chlum - 12. ročník pochodu, start je z parkoviště u Kauflandu, cca 8 km, na vrcholu Blšanského Chlumu 293 m. n. m. veřejná sbírka "Novoroční čtyřlístek". Od 10 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13.30 do 15 hod.

Rozhledna Červeňák u Loun: Otvíračka na Nový rok - Prvního ledna po desáté otevřeme chatu, abyste měli zázemí pro každoroční výšlapy na vrchol. K občerstvení pivo-rum-svařák, nealko, horký mošt a gulášová polívka. Od 10 do 15 hod.

Peruc: Novoroční pochod na Krásnou vyhlídku - Zve TJ Sokol Peruc, start z Tyršova cvičiště a v cíli na účastníky čeká zahřátí v podobě teplých nápojů. Od 13:30 hod.

Stradonice: Pochod ke Stradonce - sraz ve 14 hodin před hospodou ve Stradonicích, tradiční procházka k rozhledně Stradonka. Od 14 hod.

ČTVRTEK 2. LEDNA

Kino Svět Louny: Pat a Mat: Kutilské trampoty - Série příběhů, která vyvolá úsměv na tvářích dětí i dospělých. Také v pátek. V 10 hod.

Zakleté pírko – pohádka. Také v pátek, sobotu a neděli. V 15 hod.

Star Wars: Vzestup skywalkera – akční fantasy. Také v pátek, sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 11 do 12 hod.

Klubovna Luna Louny: Povalovna - Relaxačně – meditační hodinka. Od 15 do 16 hod.

PÁTEK 3. LEDNA

Kino Svět Louny: Pat a Mat: Kutilské trampoty - Série příběhů, která vyvolá úsměv na tvářích dětí i dospělých. V 10 hod.

Špioni v převleku – animovaná komedie. Ve 13 hod.

Zakleté pírko – pohádka. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Star Wars: Vzestup skywalkera – akční fantasy. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Nenávist – horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: Toy Story 4: Příběh hraček - Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. V 18 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 11 do 12 hod.

Klubovna Luna Louny: Klubík pro maminky - Zaměřeno na první krůčky k socializaci, kontakt s vrstevníky, rozvoj nových dovedností, básničky a říkanky. Od 10 do 12 hod.

Čtyřlístek - Zpěv, četba, film, drama. Od 15 do 16 hod.

Music bar Za zdí Louny: Páteční Steak Bar Za Zdí - Steaky na grilu, výběr exotických rumů. Od 18 do 01 hod.

SOBOTA 4. LEDNA

Kino Svět Louny: Sněžná mela – animovaný dobrodružný film 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Ledové království II – animovaný muzikál. Také v neděli. Ve 13 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13.30 do 15 hod.

Retro City club Louny: PRICE CRASH PARTY - Máš pocit, že jsi vyždímanej, jak fyzicky tak i finančně? Vzchop se! Připravili jsme pro tebe akci s obrovskou slevou na nejoblíbenější vybrané drinky. Od 21 hod.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie Postoloprty: Tříkrálový koncert - v rámci Tříkrálové sbírky pořádá Římskokatolická farnost – děkanství Postoloprty , Karel Hiner - varhany, Bohdanka Hinerová, studentka pražské konzervatoře - housle, Jana Vacíková, externí členka sboru opery divadla J. K. Tyla v Plzni - soprán, Radim Vondráček - baryton, při tomto koncertě můžete přispět libovolnou finanční částkou na letošní Tříkrálovou sbírku České katolické charity. V 18 hod.

Sokolovna Telce: Amatérský novoroční turnaj ve stolním tenisu - zve TJ Sokol Telce, startovné 150 Kč, občerstvení zajištěno (grilovaná kýta). Zahájení v 10 hod.

NEDĚLE 5. LEDNA

Kostel CČSH v Lounech: Koledy s Ročovským pěveckým sborem - 4. a poslední vánoční vystoupení RoPS, tentokrát v kostele v Lounech.  Sbor doprovází na varhany Tomáš Impellizzeri a na flétnu Markéta Hartingerová (Šalanská). Uslyšíte ve čtyřhlasém podání koledy a pastorely od 16. do 19. stol. Od 14.30 hod. 

Kostel sv. Bartoloměje Smolnice: Novoroční koncert - Michaela Kačérková – varhany, Petr Hnilica – trubka. Dětský pěvecký sbor Carmen. Sbormistr Kateřina Štolová, Renata Friedlová a hosté. Dobrovolné vstupné bude použito na opravu mobiliáře kostela sv. Bartoloměje ve Smolnici. V 15 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 15 do 16.30 hod.

Kostel sv. Martina Domoušice: Vánoční mše svatá. V 15 hod.

Kostel sv. Jakuba Hřivice: Vánoční mše svatá. V 17 hod.

PODBOŘANSKO

ÚTERÝ 31. PROSINCE

Lubenec: Poslední kop - Silvestrovský fotbal! Zve TJ Spartak Lubenec. Od 13 hod.

Lubenec, v centru obce u kina: Silvestr 2019 a půlnoční ohňostroj - Přijďte společně přivítat Nový rok, společný přípitek a půlnoční ohňostroj. Od 23:30 hod.

Národní dům Podbořany: Silvestr v Nároďáku - Silvestrovská taneční zábava 2019 ve stylu oslavy svobody s J.I.H. band. Od 19 hod.

Klub Bažina Podbořany: Silvestr 2019 - v ceně flaška šampusu. Celý den. 

STŘEDA 1. LEDNA

Podbořany: Novoroční procházka - Na 39. ročník zvou podbořanští turisté, sraz před budovou gymnázia ve 13 hodin, dvě trasy – o délce 6 nebo 10 km. Od 13 hod.

Kaple sv. Vavřince Petrohrad: Výstava betlémů - Srdečně zve Psychiatrická léčebna Petrohrad, výstava bude otevřena v čase od 14 do 16 hodin.

PÁTEK 3. LEDNA

Národní dům Podbořany: Diamond PRO-AM camp pro solo dámy - Od pátku do neděle na parket s profíky – taneční lekce. Od 17 hod.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nejsvětější jméno Ježíš - 17.30 Vystavení a zpověď, 18 hod. mše svatá.

SOBOTA 4. LEDNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Mariánská mše svatá. V 11 hod.

NEDĚLE 5. LEDNA

Kostel Lubenec: Slavnost zjevení Páně – mše svatá. V 15.30 hod.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Druhá neděle po Narození Páně – mše sv. V 9 hod.

Kostel Krásný Dvůr: Mše sv. V 11 hod.

Fara Kryry: Mše sv. Ve 14 hod.

Domov pro seniory Vroutek: Bohoslužba. V 15.30 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video