Na první miminko roku 2020 si v chomutovské porodnici počkali

Soňa Šímová 2020-01-10 09:16:00

ÚSTECKÝ KRAJ/CHOMUTOV (r, spe) — Každá z nemocnic Krajské zdravotní zaznamenala první den nového roku několik miminek. V Chomutově a Mostě se ale drobotině na svět moc nechtělo, a tak si na oslavy prvního občánka počkali až na další den. Jaké miminko bylo v kraji první a jaký dar dostalo to chomutovské?

Datum narození 1. ledna 2020 si jakožto první v kraji do rodného listu zapíše holčička Viktorie. Ta se narodila v porodnici Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem v 6.30 hodin mamince Simoně Nepovímové z Teplic. Vážila 4, 6 kg.  

V 10.58 přišel na svět chlapeček Marek v porodnici Nemocnice Děčín, vážil 3,15 kg a maminkou je Tereza Blažková z Děčína.

Zdravotníci porodnice Nemocnice Teplice si na své první miminko na Nový rok počkali až do večerních hodin. Na svět se podívala 1. ledna v 18.25 hodin holčička Anna, která vážila 3,35 kg. Maminka Barbora Rosecká pochází z Teplic.

V porodnici Nemocnice Most se jako první na svět v roce 2020 podíval 2. ledna v 0.17 hodin chlapeček Samuel vážící 2, 67 kg. Maminkou je Eva Demeterová z Mostu.



Prvním chomutovským miminkem roku 2020 je Nikola Adiová. Na svět se poprvé podívala 2. ledna v 10.54 hodin dopoledne, vážila 3,1 kilogramu a měřila 49 centimetrů. Do chomutovské porodnice ji přišel přivítat primátor statutárního města Chomutova Marek Hrabáč. Mamince předal květinu, finanční dar ve výši 5 tisíc korun a dárky pro malou holčičku, které popřál vše nejlepší do života. „Oběma přeji hlavně pevné zdraví a vzájemné porozumění. Nikolce potom šťastné dětství mezi sourozenci a rodičům spoustu trpělivosti,“ řekl Hrabáč.  Malá Nikolka je čtvrtým potomkem rodičů z Chomutova. Doma na ni čeká desetiletá Natálie, roční Antonie Klaudie a také bráška Anton. Ten se shodou okolností stal rovněž prvním chomutovským občánkem, když se v roce 2016 narodil v chomutovské nemocnici 1. ledna.  

Prohlédněte si i další první miminka nového roku.



Pavel Vojáček z Chomutova, narozen 3. ledna v 0,37 hodin, váha 3,4 kg a 52 cm, rodičům Kateřině a Michalovi Vojáčkovým.



Dominik Max Steklý z Jirkova, narozen 2. ledna ve 14.32 hodin, váha 3,15 kg a 50 cm, mamince Veronice Steklé a tatínkovi Danielovi Kubištovi. Doma se na něj těší bratr Petr.



Jan Schus z Chomutova, narozen 3. ledna v 5.34 hodin, váha 3,05 kg a 50 cm, mamince Lucii Vidmanové a tatínkovi Janovi Schusovi.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video