Řádění vandalů odskákala popelnice

Hedvika Mašková 2020-01-10 14:00:00

Alarmující situaci z hlediska válejících se odpadků na odpočívadle nad Žiželicemi vyřešilo umístění plastových popelnic. Řidiči je od poloviny listopadu vzorně využívali, ale v období prosincových svátků se dostali do hledáčku vandalů. Ti zřejmě využili předsilvestrovských prodejů zábavní pyrotechniky a rozhodli se využít její sílu právě na jedné z popelnic.

Plastová popelnice zřejmě po pyrotechnické náloži explodovala a rozletěla se na několik kusů. Odpadky a zbytky popelnice ležely ve vzdálenosti několika metrů od místa. Přání obyvatel Žiželic, že si budou lidé popelnic vážit, se, bohužel, nenaplnilo.

,,Situace na odpočívadle mě opravdu trápí. Rozbitá popelnice byla nejspíše prací vandala. O úklid jsem žádala již před svátky, ale zatím se tak nestalo. Neustávám v opakování žádosti o úklid a jeho pravidelnost,“ vyjádřila se k situaci starostka Žiželic Helena Makuková druhý den nového roku.

Přestože jsou viníci neznámí, odpad musel být odstraněn majitelem pozemku. V případě odpočívadla v žiželických serpentinách je to Ředitelství silnic a dálnic Chomutov. Prostor byl pár dní po našem rozhovoru se starostkou odklizen a zničená popelnice nahrazena novou.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video