Senior na kole nedal přednost, srážku s autem nepřežil

Lucie Steklá 2020-01-14 13:16:00

K vážné dopravní nehodě vyjížděli záchranáři v pátek po třetí hodině odpolední na silnici mezi Cítoliby a Zeměchy. Bohužel při ní utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Lidský život si vyžádala dopravní nehoda, k níž došlo na silnici u odbočky na Líšťany. Osobní vůz se tu střetl s cyklistou. K nehodě došlo poté, kdy cyklista (ročník 1941) jel na jízdním kole na účelové komunikaci směrem od Loun na Líšťany. Při vjíždění na komunikaci III. třídy č. 22547 směrem na obec Cítoliby nedal přednost v jízdě osobnímu motorovému vozidlu Peugeot 307, které směrem od Zeměch na Cítoliby v danou chvíli řídil muž, vlastník vozidla (ročník 1950). „Došlo ke střetu levé přední části vozidla Peugeot s jízdním kolem a cyklistou. Následkem střetu došlo k vícečetným těž-kým zraněním cyklisty, která byla neslučitelná se životem a následkem těchto zraně-ní na místě dopravní nehody zemřel,“ uvedl k nehodě Jiří Král, vedoucí oddělení dopravního inspektorátu územního odboru v Lounech.   

Řidič osobního vozu byl podle jeho slov na místě nehody podroben odbornému měře-ní na zjištění přítomnosti alkoholu s negativním výsledkem. Dále byl podroben testu Drugwipe 5S na zjištění přítomnosti jiné návykové látky s negativním výsledkem. „Věc je nadále v šetření, kterou na místě události převzala Služba kriminální policie a vyšetřování Louny,“ dodal J. Král.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video