Na podporu aktivit svých obyvatel město vydá 44 miliónů

Redakce 2020-01-20 10:37:00

CHOMUTOV (spe, tos) — Dotační programy pro rok 2020 na podporu nekomerčních a obecně prospěšných činností občanů vyhlásilo město Chomutov. Ze svého rozpočtu na tento účel vyčlenilo celkem 44,25 miliónu korun.

„Lidé si mohou zažádat o příspěvek na vlastní projekty v oblasti kultury, sportu, volnočasových aktivit, sociálních věcí ale i životního prostředí. Rádi podpoříme všechny smysluplné iniciativy místních občanů,“ řekl primátor statutárního města Chomutova Marek Hrabáč.

O finanční podporu z městského rozpočtu lze žádat od 1. ledna 2020 prostřednictvím elektronických formulářů. Ty jsou k dispozici na webu města. „Mezi posuzovanými aspekty přijatých žádostí o poskytnutí dotace bude míra zapojení mládeže, seniorů a rodin s dětmi do plánovaných aktivit,“ prozradil ekonom města Jan Mareš a dodal, že nejbližší mezní termín pro podání žádosti je už 31. ledna.

„Do posledního ledna může veřejnost žádat o příspěvek v rámci programů Kultura a kreativita, Regionální historie nebo Komunitní rozvoj. Do 10. února potom na činnosti z oblasti sociálních věcí. Na celoroční činnost sportovních klubů a volnočasové aktivity dětí a mládeže nebo na jednotlivé sportovní projekty či podporu talentované mládeže lze žádost zaslat do 14. února 2020,“ přiblížil ekonom.

Do 29. února 2020 může veřejnost zažádat o podporu akcí a aktivit spojených nejen s environmentálním vzděláváním, ale také s ochranou přírody či školstvím, výchovou a vzděláváním.

„Mimo rámec vyhlášených dotačních programů je možné podat individuální žádost také o neprogramovou dotaci, a to nejpozději do 31. října 2020,“ doplnil Mareš. Ve výjimečných případech lze žádost poslat i po tomto termínu.

Co se týče programu na obnovu městské památkové zóny, je rozdělen do dvou etap. V té první je možné zažádat do 31. května 2020, a to až o 200 tisíc korun, které pokryjí padesát procent výdajů.

Foto: Mezi příjemce dotací, které město poskytuje na sportovní a jiné aktivity, patří pravidelně i fotbalový oddíl Junior Chomutov. Foto: Archiv

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video