Porota v Ústí vyslala do celostátního finále projekt studentů žatecké školy

Redakce 2020-01-20 12:30:00

První a třetí místo vybojovali studenti žatecké Obchodní akademie a Střední odborné školy zemědělské a ekologické v regionálním kole čtvrtého ročníku Soutěž & Podnikej. Vítězným projektem se stal Ticker Print, za kterým stojí loňský maturant David Reininger a studentka 3. ročníku oboru sociální činnost Monika Starečková. Ti dokázali v Ústí nad Labem zvítězit v konkurenci dalších sedmi projektů a postupují tak do celostátního kola. Třetí příčku obsadili žáci 3. ročníku ekonomického lycea Kateřina Müllerová a Vojtěch Sobotka s projektem VoKno, který se snaží zaktivizovat žáky základních a středních škol a namotivovat je hravou formou ke studiu.

Myšlenka vítězného nápadu je prostá – 3D tisk pomůcek, které využívají při výuce základní a střední školy. „Vytváříme anatomicky přesné 3D modely a výukové pomůcky pro základní a střední školy za využití 3D tiskárny. Jedním z našich cílů je tímto způsobem zefektivnit české školství,” vysvětluje David Reininger.

Regionální finále v Ústí nad Labem se konalo ve spolupráci s Inovačním centrem Ústeckého kraje. Soutěžící hodnotila odborná porota ve složení Tomáš Holub (Adler), Jana Hodboďová (Vodafone Nápad roku) a Martin Mata (ICUK).

Soutěž a Podnikej je tříměsíční program pro středoškoláky, který vrcholí oceněním nejlepších projektů. Republikové finále proběhne 24. ledna. Ve hře jsou velmi zajímavé ceny jako například obchodní cesta do Chicaga, konzultace se zakladatelem a s týmem StartupJobs.cz, stipendium European Centre for Career Education na letní program a mnoho dalších. (red)

Foto: David Reininger a Monika Starečková, studenti žatecké OASOŠZE, zvítězili v regionálním kole Soutěž & Podnikej a svůj projekt Ticker Print představí porotě v celostátním finále. Foto: archiv pořadatelé 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video