Kradli a prodávali drogy, tři muži čekají na výši trestu

Lucie Steklá 2020-01-15 09:20:00

Okres Louny (lus) Za majetkovou trestnou činnost si vyslechli obvinění tři muži, kteří „řádili“ na Lounsku, Žatecku i Chomutovsku.  

„Kriminalisté obvinili tři muže (30, 22, 29 let), kteří mají mít na svědomí majetkovou trestnou činnost a jeden z nich kromě toho také distribuci drog,“ uvedla Miroslava Glogovská z oddělení tisku a prevence. Třicetiletý muž z Loun podle sděleného obvinění v průběhu letošního roku v okresu Louny prodával nebo zdarma poskytoval různým osobám pervitin, některým z nich pravidelně. Mimo to se měl v červenci společně s dvaadvacetiletým mladíkem ze Žatce vloupat do garáže rodinného domu v Žatci a odcizit nářadí v hodnotě nejméně devět tisíc korun.

Ani tímto ale výčet protiprávního jednání třicetiletého obviněného nekončí. „V září se měl podle zjištění kriminalistů pro změnu se svým devětadvacetiletým společníkem z Loun vloupat ještě do vozidla Mitsubishi Lancer, které bylo zaparkované u lesa na Lounsku. Odtud měli odcizit peněženku s finanční hotovostí osm set korun, doklady, platební kartu a další věci, vše v celkové hodnotě téměř čtyři tisíce korun. Poškozením vozidla vznikla škoda nejméně tři a půl tisíce. Majitel ke své smůle ve vozidle zanechal klíče od bytu, čehož muži využili a zamířili i tam. V bytě měli poté odcizit finanční hotovost, platební kartu, kabelky, hodinky a další věci, vše v přibližné hodnotě kolem dvaceti sedmi tisíc korun,“ přiblížila další trestnou činnost mluvčí. Většinu z odcizených věcí nalezli kriminalisté při domovní prohlídce a zajistili je.

Třicetiletý podezřelý byl zadržen a po sdělení obvinění byl na základě podnětu vyšetřovatele soudem umístěn do vazební věznice. Po jeho devětadvacetiletém známém, který se skrýval, museli policisté vyhlásit pátrání. Nakonec ho zadrželi v Lounech poté, co se jim pokusil utéci skokem z okna přízemního bytu. I on po zahájení trestního stíhání putoval do vazby. Třetí z mužů, dvaadvacetiletý Žatečan, je stíhaný na svobodě. U soudu se bude zodpovídat z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. „Vazebně stíhaní muži si kvůli odcizeným platebním kartám převzali obvinění navíc i pro trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ten z nich, který měl distribuovat pervitin, byl samozřejmě obviněn i z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uzavřela M. Glogovská. V případě uznání viny hrozí dvěma z obviněných až tříletý trest odnětí svobody. Obviněnému, který se měl dopouštět i distribuce drog, až pět let.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video