Koutníka vyřadil až legendární český squashista

Iveta Drlíková 2020-01-19 08:07:00

Po delší době startoval Marek Koutník na squashovém turnaji kategorie B mužů v Mostě, který v minulých dvou letech dokázal dvakrát vyhrát. Letos z toho bylo třetí místo, když v utkání o finálovou účast prohrál s legendou českého squashe, Janem Koukalem. „Předchozí dva ročníky jsem vyhrál, letos mě zastavil mnohonásobný mistr republiky Jan Koukal. Jsem rád, že se Kouki v Mostě ukázal a já jsem mohl proti němu nastoupit. Dokázal jsem si, že squash ještě umím a jsem natěšený na další turnaje,“ sdělil nám Marek Koutník (na snímku vpravo).

Za účasti 28 hráčů proběhl turnaj v sobotu 4. ledna. Jeho dvojnásobný vítěz Marek Koutník si v prvním kole poradil hladce 3:0 s Martinem Brožovským. Ve druhém kole pak přehrál stejným poměrem juniorského reprezentanta republiky Kristiána Mráčka. Další výhru, tentokrát 3:1, si připsal ve čtvrtfinále proti nasazené turnajové trojce, Jaroslavu Cermanovi. „Jelikož jsem skoro vůbec před turnajem netrénoval, tak Cerman byl v tomto zápase favoritem. Roli favorita ale nepotvrdil a mně se podařilo ukázat, kdo je na domácích kurtech pánem a zvítězit,“ říká žatecký squashista, který v následujícím semifinále nastoupil proti Janu Koukalovi – osmnáctinásobnému mistrovi ČR ve squashi. Legendární český hráč své umění i zkušenosti dokázal proti Markovi jednoznačně využít a po setech 4:11, 9:11, 3:11 duel vyhrát a postoupit na úkor žateckého hráče až do finále. Koutníka tak čekal poslední souboj o třetí místo proti L. Procházkovi. „Zápas to byl o tom, komu zbude více sil. Šťastnější jsem byl nakonec já, když se mi podařilo vyhrát nad Procházkou 3:1,“ uvádí Marek Koutník a ještě dodává: „Squashi se stále věnuji, ale momentálně dávám více energie do trénování dětí v tenisu a organizování turnajů, i proto jsem za tohle třetí místo rád.“ (id)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video