AKTUALIZOVÁNO: Tragický požár domova pro postižené

Tomáš Skřipský 2020-01-19 10:57:00

VEJPRTY (tos) – Osm lidí zemřelo při dnešním (neděle 19. ledna) požáru v domově pro osoby se zdravotním postižením ve Vejprtech s názvem Kavkaz B. Dalších 30 osob je zraněných. Ústecká záchranná služba v souvislosti se situací vyhlásila mimořádnou událost, na místo dorazil i premiér Andrej Babiš.

V domově začalo podle dostupných informací hořet před pátou ráno ze zatím neznámých příčin. Oheň vznikl podle hasičů pravděpodobně ve společenské místnosti a rozšířil do dalších dvou pokojů. Na místě stále zasahovalo sedm jednotek záchranářů, z toho dvě z Německa. Oběťmi požáru jsou muži s mentálním a kombinovaným postižením. „Byli jako naše rodina,“ řekla k tragédii starostka Jitka Gavdunová. Na budově radnice zavlál na znamení smutku černý prapor.

Policie okolí domova uzavřela páskami zakazujícími vstup a dodržování zákazu kontrolují policisté, kteří střeží každou přístupovou cestu. „Podle nejnovějších informací bude místo uzavřeno ještě asi tři nebo čtyři hodiny,“ řekl nám před patnáctou hodinou odpoledne jeden z hlídkujících mužů zákona. 

Foto: Na znamení smutku zavlál na budově vejprtské radnice i dalších městských budovách černý prapor. Foto: Tomáš SKŘIPSKÝ

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video