Technické služby odvážejí tuny stromků

Redakce 2020-01-22 12:24:00

CHOMUTOV (tz, r) — Tisíce vánočních stromků svážejí od počátku roku chomutovské technické služby. Mnozí lidé si kouzlo vánoc chtějí prodloužit, a proto se smrčky, jedličky a borovičky budou odvážet až do konce ledna. „Chceme, aby na kontejnerových stáních byl pořádek a stromky se nehromadily, proto každoročně organizujeme mimořádné svozy, na které vyčleňujeme speciálně techniku i pracovníky,“ řekl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. Už bylo svezeno 14 tun.

Svoz stromků začal hned po novém roce. Větší nárůst počtu odložených symbolů vánoc ale pracovníci technických služeb zaznamenali od 6. ledna. „Na svoz jsou určená dvě auta s posádkou a to každý pracovní den. Situaci denně kontrolujeme a v případě potřeby počet vozidel navyšujeme,“ řekl vedoucí provozovny dopravy Jaroslav Dolník. Každodenní svoz bude pokračovat do konce ledna. Následně bude odvoz stromků řešen operativně v jednotlivých lokalitách na základě průběžných kontrol.

Stromky by občané měli zanechávat u kontejnerových stanovišť, kde obvykle odkládají domovní odpad. Ideální je, pokud jsou zbaveny veškerých vánočních ozdob a dekorací, protože ozdoby zhoršují jejich další zpracování.

Vloni v průběhu ledna bylo svezeno celkem 35 tun vánočních stromků na kompostárnu, kde se následně drtí pomocí drtiče dřevní hmoty na štěpku, která se využívá jako surovina pro výrobu průmyslového kompostu. „Ten bude vyroben z letošních vánočních stromků až na jaře příštího roku,“ vysvětluje vedoucí provozovny odpadového hospodářství Marek Pohl. Kompost je vydáván občanům zdarma, případně je využívají technické služby k přihnojování městských ploch.

Foto: Svoz vánočních stromků. Foto: Technické služby města Chomutova

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video