Školáci mají moderní i venkovní učebny a „taháky“ na schodech

Lucie Steklá 2020-01-22 16:34:00

Louny (lus) Dvě zbrusu nové a supermoderní učebny přírodních věd a jazyků slouží žákům Základní školy Prokopa Holého v Lounech. Škola se zapojila do projektu IROP, ze kterého bylo financováno vybudování učeben a také Zelené učebny pro výuku přímo v přírodě. Na slavnostním otevření, které škola, učitelé a žáci, dostali jako vánoční dárek, se zúčastnil pedagogický sbor, zástupci lounské radnice, dalších lounských škol i dodavatelských firem.

Na žáky čeká v těchto třídách nejen krásné a příjemné prostředí, ale hlavně ta nejmodernější technika. V jazykové učebně, jež může sloužit i dalším předmětům, má od nynějška každý žák svůj vlastní počítač a sluchátka pro komunikaci s třídou či s vyučujícím v různých kombinacích. V přírodovědné laboratoři zase budou žáci pracovat s novými notebooky, které umožňují využívat k laboratorním pracím moderní měřicí systémy PASCO. Jako první vyzkoušela novou učebnu přírodních věd třída 8. A a dle slov žáků je učebna ,,dokonalá“. 

Předvánoční dárek v podobě učeben odpovídajících vstupu naší společnosti do 21. století byl umocněn pro všechny přítomné slavnostním a zároveň uvolněně působivým vystoupením žákovského pěveckého sboru.

,,Naše škola se stále vylepšuje. Nové učebny dostali žáci druhého stupně po dlouhé a napínavé přípravě. A mysleli jsme samozřejmě i na žáky prvního stupně, kterým jsme barevně rozsvítili společné prostory chodeb a schodišť krásnými polepy, které jim nejen zpříjemní školní prostředí, ale po-mohou i s upevňováním učiva,“ řekla Radka Dinková, ředitelka školy. Na schodech tak malí školáci najdou ,,tahák“ k vyjmenovaným slovům, sluneční soustavě nebo zásady slušného chování.

A zkrátka nepřišly ani děti ve školní družině. Na školním hřišti mají instalován nový herní prvek - domeček se skluzavkou, horolezeckou stěnou, tyčí na šplhání, tabulí a mnoha dalšími způsoby vyžití. Na jaře se děti z družiny mohou po hřišti či parku prohánět na třiceti nových koloběžkách, které jim do školy nadělil Ježíšek. ,,Doufáme, že naše dárky děti nejen potěší, ale přispějí také k příjemné atmosféře ve škole, družině i při samotném vyučování,“ věří vedení školy.

Moderní učebny jazyků a přírodních věd. Jak funguje vybavení učebny pro fyziku, chemii či přírodovědu si mohli během slavnostního otevření vyzkoušet i učitelé a zaměstnanci školy. Fotogalerie na www.ohremedia.cz. Foto: Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video