Aukce hokejového dresu podpoří rodinu Jana Alinče

Lucie Steklá 2020-01-28 12:43:00

Louny (lus) Hokejový klub HC Energie Karlovy Vary zahájil další charitativní sbírku. Fanoušci mohou vydražit hraný dres kapitána a legendy karlovarského hokeje Václava Skuhravého. Výtěžek aukce poputuje rodině Jana Alinče, bývalého spoluhráče Skuhravého a českého reprezentanta, odchovance lounského hokeje, který v květnu 2019 utrpěl vážné zranění při tréninkovém utkání inline hokeje v Litvínově.

V dražbě je originální hraný dres kapitána Václava Skuhravého z letošní extraligové sezony. Aukce probíhá až do pátku 31. led-na probíhat na webu sportovniaukce.cz.

Hokejovou kariéru J. Alinč ukončil po sezoně 2017/2018. Nadále se ale věnoval sportu. Při jedné takové aktivitě bohužel došlo v roce 2019 k velkému neštěstí. Sedmačtyřicetiletý rodák z Loun si chtěl zahrát rekrečně inline hokej, zápas 6. května ale skončil pro bývalého reprezentanta vážným zraněním. Při hře totiž spadl hlavou na mantinel, byl letecky přepraven do jedné z pražských nemocnic. „Kluci si přišli tréninkově zahrát. Honza jenom trochu škobrtnul a narazil na mantinel. Nikdo netušil, že z toho bude takové vážné zranění,“ řekl tehdy svědek události.

Jan Alinč má za sebou bohatou hokejovou kariéru, patřil do generace skvělých hráčů jako Jiří Šlégr, Petr Nedvěd, Jan Čaloun, Martin Ručinský. Chuť extraligy okusil na vlastní kůži poprvé v dresu Litvínova v sezoně 1990/1991. Ještě za svého působení u chemiků si odskočil na juniorský šampionát, v němž v barvách Československa odehrál sedm utkání. Reprezentační starty později přidával i v seniorském národním týmu, dokonce byl účastníkem olympijských her v norském Lillehammeru v roce 1994. Do Karlových Varů přišel v hokejovém ročníku 2001/2002 z pražské Slavie a v lázeňském městě působil až do roku 2005/2006. Za svou západočeskou štaci stihl odehrát 178 utkání, v nichž nastřílel čtyřicet gólů a přidal osmapadesát asistencí. Působil ve finském Pori, švédském Modo, v německých klubech Kolín nad Rýnem, Krefeldu a Duisburgu. S vrcholovým hokejem skončil v druholigovém Mostě, kde sehrál dvanáct utkání s bilancí tří gólů a deseti asistencí.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video