Ostuda podbořanské městské části

Jan Vnouček 2012-03-18 00:02:00

Sýrovice – Každý, kdo přijíždí na Podbořansko od Žatce, tak tu ostudu vidí. A je to to první, s čím se v našem regionu setká. Řeč je o pobořeném zámečku v Sýrovicích a jeho neutěšeném okolí. Černé skládky, rozebrané střechy  hospodářských budov a celkový nepořádek lze připsat na vrub místním nepřizpůsobivým občanům. Za zkázu tzv. Staré Knoblochovy vily ale může především bezohlednost současných majitelů. Podle rejstříku nemovitostí dům patří firmě I.C.G. 73 se sídlem v Brně, v současné době v likvidaci.

Hodlá s tím město Podbořany něco dělat? „Bohužel jsme bezmocní. Chyba nastala už na začátku 90. let, kdy restituentka budovu prodala společnosti, která ze střechy odvezla cenné historické trámy. Majitel je v konkurzu a nelze ho kontaktovat. Vím, že proběhly nějaké pokusy našeho stavebního úřadu, ale byly neúspěšné. Pokuty nemáme komu dávat. Na náklady města jsme před pár lety nechali strhnout štít vedlejší stodoly, když hrozilo, že se zřítí. Náklady jsme ani neměli na kom vymáhat,“ vykládá nevesele podbořanský místostarosta Karel Honzl.  „Zámeček je už bohužel určen k zániku. Teoreticky nám jako městu může stavební úřad nařídit, abychom ho strhli, když začne ohrožovat své okolí,“ doplňuje ho starosta Radek Reindl.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video