Obranu doplní někdejší vítěz Kontinentálního poháru, k Pirátům přichází Nicholas Schaus

Redakce 2020-01-30 15:34:00

CHOMUTOV - Po odchodu Sébastiena Pichého hlavní kouč chomutovských hokejistů deklaroval, že by do mužstva rád přivedl ještě jednoho obránce, což se nyní děje. Na spolupráci do konce sezóny se klub dohodl s hráčem, který český hokej poměrně dobře zná. Novou posilou se totiž stává americký zadák Nicholas Schaus, jenž má na kontě 108 mistrovských utkání za české kluby.

„Jde o podobný typ obránce, jako byl Sébastien Piché. Víme o jeho kvalitách, které v českých soutěžích prokázal, a věříme, že nám pomůže nejen v přesilových hrách,“ říká Miroslav Buchal na adresu nejnovějšího člena kádru.

„Stejně jako u Sébastiena Pichého si angažování zahraniční posily můžeme dovolit díky partnerovi, se kterým jsme se dohodli na smlouvě a získali jsme tak prostředky nad rámec rozpočtu na tuto sezónu. Jedná se o partnera, který hradí veškeré náklady spojené s příchodem nového obránce, protože nám chce pomoci k co nejlepšímu výsledku v play-off,“ připojuje statutární ředitel Adam Zwettler.

Třiatřicetiletý rodák z Buffala zvolil v juniorském věku podobnou cestu jako řada jeho krajanů. Zamířil totiž do USHL, kde byl v poslední sezóně 2005/2006 vyhlášen nejlepším obráncem soutěže. Následně působil téměř čtyři roky v týmu University of Massachusetts Lowell River Hawks, odkud se na sklonku ročníku 2009/2010 přesunul do farmářské AHL.

Další tři roky pendloval Nicholas Schaus mezi AHL a ECHL, aby se v létě 2013 poprvé vydal do Evropy. Se Stavangerem oslavil norský titul a stal se nejužitečnějším hráčem play-off, se skandinávským klubem dobyl rovněž Kontinentální pohár. Poté si vyzkoušel německou a rakouskou nejvyšší soutěž a v létě 2016 zakotvil v Pardubicích.

Na východě Čech pomohl s udržením Tipsport extraligy v baráži, což zopakoval rovněž na jaře 2019. Mezitím si v dresu Magnitogorsku, Kunlunu a bratislavského Slovanu zahrál Kontinentální hokejovou ligu. Ze slovenské metropole nabral směr Brno, odkud byl ještě v průběhu ročníku 2018/2019 vyměněn do již zmíněných Pardubic.

Ve vzájemných soubojích s Piráty bodoval pouze v dresu Pardubic v základní části tuzemské nejvyšší soutěže, ve skupině o umístění i v baráži. Celkem nastřádal devět kanadských bodů za dva góly a sedm asistencí. V právě probíhající sezóně prošla nejnovější akvizice Pirátů mimo jiné znovu ECHL v barvách celku Florida Everblades, za který v minulosti nastupoval i Sébastien Piché.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video