Z lounské radnice zni: Připadáme si jako krizoví manažeři

Pavel Macák 2012-03-17 00:17:00

Louny – Své třínedělní působení ve vedení města hodnotili v pátek na tiskové konferenci starosta Louny Radovan Šabata a místostarostka Edita Hořejší.

„Rozhodně jsme si nemysleli, že to bude jednoduché. Hospodářská situace města je víc než napjatá a tak si spíš připadáme jako krizoví manažeři. Hlavním úkolem, který jsme si vytýčili, je snížení výdajové části rozpočtu. Pokud bychom totiž chtěli realizovat všechny potřebné a plánované investiční akce, potřebovali bychom na jejich realizaci přes pětadvacet milionů korun a na to prostě město nemá. Proto budeme muset všechny akce posoudit a mnohé vypustit nebo přesunout na další roky. Nejožehavější investiční akcí bude rekonstrukce mostů v Říční ulici. Zde se bu-deme asi snažit najít takového dodavatele, se kterým bychom mohli dojednat splátky. Budeme hledat úsporná opatření v chodu radnice, aniž bychom ovšem omezili servis pro občany. Hodláme proto uskutečnit personální audit a na jeho základě snížit počet úředníků zhruba o deset. Výsledek by měl být na začátku podzimu s tím, že propuštěni budou především úředníci důchodového věku. Zlepšit by se měl také pořádek a čistota ve městě. V minulých dnech jsme hovořili se strážníky městské policie. Nechceme, aby vydělávala na pokutách, ale svým postupem především vychovávala,” řekl Šabata a dodal, že v těchto dnech projdou čtyři uchazeči o místo ředitele městské policie psychologickými testy a podle výsledku pak v dubnu navrhne zastupitelstvu ke schválení toho nejlepšího.
„Nechceme uvrhnout město do dluhů, tak tomu nikdy nebylo a ani nebude. Také bude naší snahou stmelit zastupitelstvo i kolektiv městského úřadu, protože v prostředí chodbových řečí se špatně pracuje,” dodala Edita Hořejší.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video