Cílem projektu Pracovat či nepracovat je najít zaměstnání každému, kdo o něj stojí

Redakce 2020-02-03 10:36:00

V dnešní době nemá o práci zájem každý, a to především z důvodu velké zadluženosti. Lidé, kteří se potýkají s dluhy nebo dokonce exekucemi, nemají dostatečnou motivaci k nástupu do zaměstnání. Projekt Pracovat či nepracovat nabízí pro lidi v těchto situacích mimo jiné i službu „oddlužení fyzických osob“. Společnost LEADER ACADEMY o.p.s., která je realizátorem tohoto projektu, úspěšně oddlužila v minulém roce celkem devět osob. Podotýkáme, že všechny insolvenční návrhy byly podány až po novele insolvenčního zákona, která umožňuje oddlužení osobám, které by v minulosti tento proces absolvovat nemohly.

V rámci projektu školitelé připravují klienty na pohovory, pomáhají sepsat životopisy a motivační dopisy. Hlavní podporou je ale aktivní vyhledávání uplatnění na trhu práce. Projekt nabízí finanční podporu budoucím zaměstnavatelům formou dotace. Je proto možné umístit účastníka na tzv. podpořené pracovní místo u firem, které jsou smluvně domluvené.

Projekt nabízí klientům rozšířit své dovednosti pomocí rekvalifikace. Lidem, kteří se rozhodnou využít této nabídky, se hradí i náklady spojené s absolvováním kurzu. Mezi tyto výlohy patří jízdné, ubytování, stravné nebo hlídání dětí.

Projekt je realizován do 30. listopadu 2020. Pokud máte zájem o účast v projektu Pracovat či nepracovat, můžete si sjednat schůzku v novém JOB Centru na adrese: Nerudova 957/7, Chomutov.

LEADER ACADEMY o.p.s.

Nerudova 957/7

430 01 Chomutov

Tel. 775 100 434

e-mail: chomutov@leaderacademy.cz

Napsal(a): PR článek

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video