Žatecká desítka a půlmaratón letos v netradiční formě

Iveta Drlíková 2020-04-15 13:55:55

Žatec (id) Další ročník veřejné běžecké akce Žatecký půlmaratón a žatecká desítka musel být v plánovaném termínu zrušený, ovšem pořadatelský Hopman team přišel s náhradní variantou.

 Ta spočívá v tom, že si jednu z těchto tras zaběhne každý sám, nebo maximálně ve dvojici, a výsledek pošle organizátorům na jejich web, kde si pak může stáhnout a vytisknou i originální diplom. Současně si každý může zvolit v daném rozmezí svůj den i čas startu. Listina účastníků s časy bude průběžně zveřejňována. Masové sportovní akce do léta zřejmě žádné neproběhnou, proto se Hopmani rozhodli pro tento originální způsob „virtuálního“ běhu. Jednu z tras či obě mohou běžci absolvovat v termínu od 11. dubna do 1. května, kdy minutu před půlnocí budou oba závody ukončeny.  

„Žatecký půlmaraton a desítka 2020 bude letos ve virtuální formě. Zvol si svůj den, svůj startovní čas, vyber si počasí a vydej se na svůj závodní běh. Oficiální tratě poděl řeky Ohře pro všechny běžce ze Žatce a blízkého okolí jsou ke stažení v gpx souboru. Běžci ze vzdálenějších míst připojte se také na své oblíbené běžecké trase v délce 10 km či 21 km s rovinatým profilem. Všechny zařadíme do účastnické listiny. Vkládání výsledků na www.hopmantriatlon.cz je možné do 12 hodin 2. května. Své osobní údaje spolu s časem a tratí vložte do registračního formuláře. Závod nemá žádné rozhodčí, máme důvěru v naše účastníky. Kdo má možnost, pořiďte si jakýkoliv záznam trasy (gpx, mobil). Konečné pořadí nebude letos určitě prioritou,“ přibližuje Mirek Urban z pořadatelského týmu netradiční sportovní počin.  

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video