Vydařený sedmý ročník Hopman triatlonu

Iveta Drlíková 2020-07-16 13:08:00

Celkem 203 mužů a žen dokončilo sedmý ročník Hopman triatlonu na Nechranické přehradě. Proběhl 4. července za krásného slunečného počasí. Kromě početné skupiny reprezentantů z pořádajícího Hopman teamu a dalších Žatečanů, se v sobotním dějišti triatlonu v kempu U Hráze ve Vikleticích sešli borci z různých koutů Ústeckého, Karlovarského nebo Středočeského kraje, včetně Prahy. Hlavnímu závodu předcházel tradičně dětský minitriatlon, tedy třicet metrů brodění, tři sta metrů na kole nebo odrážedle, završený sto padesáti metry běhu. Přesně v poledne pak organizátoři odstartovali úvodní, plaveckou část olympijského i sprint triatlonu. „Závod v pěkném prostředí, s důstojnou diváckou kulisou, se závodníkům líbil. Mrzí nás, že jsme museli odmítat řadu dalších zájemců, přitom někteří předem přihlášení na start nakonec nedorazili. Naše možnosti jsou omezené a chceme udržet rodinný charakter závodu, ale zřejmě budeme muset v dalších letech důsledně vyřazovat neuhrazené registrace,“ říká, jinak s průběhem velmi spokojený, Miroslav Urban z pořadatelského Hopman teamu Žatec.

O něco více účastníků si letos vybralo kratší závod, tedy 0,75 km plavání – 20 km kolo – 5 km běh, ve kterém kategorie dorostu ovládli Marek Kindl a Eliška Krobová. Mezi muži do 40 let zvítězil Martin Olšan, na pěkném 4. místě dokončil závod Jaroslav Luč z Hopman teamu Žatec. V kategorii muži nad 40 let vyhrál Jan Novotný. Mezi ženami do 40 let byla nejrychlejší Barbora Šturmová a nad 40 let Petra Bulecová ze Žatce.

Podruhé v historii Hopman triatlonu se závodilo také na trati olympijského triatlonu, tedy 1,5 km plavání – 40 km kolo – 10 km běh, kde startovalo celkem 94 mužů a žen. Ve věkové kategorii muži do 40 let byl nejrychlejší Pavel Wohl. Na stupně vítězů dosáhl třetím místem domácí borec Filip Urban, reprezentant pořadatelského týmu. Mezi muži nad 40 let vyhrál lounský Jan Wainer, který letos závodil za Cyklo Friede Žatec. Mezi ženami do 40 let kralovala Pavlína Vargová a nad 40 let Michaela Kubová. Sedmá byla „Hopmanka“ Šárka Urbanová.

„Tradičně chci poděkovat celému týmu pořadatelů. Pro většinu z nich to byla šichta na mnohem více než pouhé tři hodiny. Poděkování patří i všem partnerům a sponzorům našeho závodu. Pohodový průběh tradičně zajistili i žatečtí záchranáři, vodní záchranná služba Nechranice, hlídka policie ČR a DJ Karel Fiala. Na viděnou v roce 2021,“ vzkazuje ještě Miroslav Urban.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video