Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-08-28 09:21:00

Talea, Zrní v Žatci, pochod Václava Hájka z Libočan, Hradozámecká noc, loučení s prázdninami, Den s Hopíkem, Aquarius v Bezděkově, výstava ve Smolnici, koncert Furt Rovně u Orloje, Labutí píseň prázdnin v Březně, hudební festival na Novém Hradě, Pevnost Petršpurk, Blatenské hry bez hranic - užijte si poslední prázdninový víkend!

ŽATECKO

PÁTEK 28. SRPNA

ZŠ Petra Bezruče Žatec: Den otevřených dveří - můžete se ještě před nástupem seznámit s prostředím školy a paní učitelkami. Od 8 do 16 hod.

Náměstí Svobody Žatec: Hudba v podloubí - Pouliční umění v podloubí u kavárny Cafe Ramon. Hraje kapela MLADÉ PERSPEKTIVNÍ RYBY. Pořádá Club Devítka. Dobrovolný příspěvek. Od 18 hod.

Klášterní zahrada Žatec: Koncert kapely Zrní - Česká kapela Zrní vydala v březnu svoje nejnovější album Nebeský klid, které v říjnu pokřtí v pražském divadle Archa. Předtím ovšem ještě vystoupí v žatecké Kapucínské klášterní zahradě. Vstupné 200 / 100 Kč. Od 20 hod.

Letní kino Žatec: Štěstí je krásná věc - Komedie ČR. Ve 21 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hudební večer – hraje Druhý dech. Od 21 hod.

Dino club Žatec: Rozlučka s prázdninami – hraje DJ David Šrámek. Od 22 hod.

SOBOTA 29. SRPNA

Žatec - Libočany: Pochod Václava Hájka z Libočan – zve KČT Žatec – 15. ročník. Start v 8 hod u lávky u koupaliště v Žatci.

Galerie U radnice Žatec: Žatec dříve a dnes - Výstava fotografií otevřená v rámci programu Dočesná jinak. Potrvá do 5. 9. Každou sobotu od 14 do 17 hod.

Hošťálkovo náměstí Žatec: Dočesná jinak – koncert Saxofon Quartett Talea + host Z. Hladík na sitár. Zazní známé muzikálové a filmové skladby, občerstvení. Dobrovolné vstupné. Od 17:30 hod.

Restaurant U Orloje Žatec: Koncert kapely Furt Rovně - Letní multižánrový Orloj 2020. Vstupné dobrovolné. Od 20 hod.

Stroupeč, u klubovny: Rozloučení s prázdninami – zábavně výchovně preventivní vystoupení Divadla Ve Tři a SDH Žiželice, soutěže, diskotéka, občerstvení, večerní zábava. Zve obec Žiželice ve spoluprací s hasiči a osadním výborem Stroupeč. Od 14 hod.

Letecké muzeum Bezděkov: Den s Hopíkem aneb Dočesná jinak - Alenka Skalová, Lada Fejferová, Míša Dolinová, dětské dílničky s odměnami, ukázka závodních vozidel, kvíz pro dospělé, občerstvení ad. Vstup zdarma. Od 14 do 17 hod.

Zámek Stekník: Hradozámecká noc - Speciální kostýmované večerní prohlídky, od 18 do 22 hodin, každou celou hodinu.

Klub MoTáČ Bezděkov: Venkovní taneční zábava - K tanci a poslechu zahraje kapela Aquarius Žatec. Vstupné 100 Kč. Od 18 hod.

Letní kino Žatec: Tenet - Akční sci-fi drama USA/Velká Británie. Ve 21 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hudební večer – hraje Druhý dech. Od 21 hod.

NEDĚLE 30. SRPNA

Bitozeves: Parkourový příměstský tábor - uč se s M. Tomanem, Artmoving.cz. Také 31. 8. Přihlášky na OÚ. Od 9 do 17 hod.

Letní kino Žatec: Havel - Životopisné drama, dokument. Ve 21 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 28. SRPNA

Kino Svět Louny: Trollové: Světové turné 3D – tanec, zpěv a vzájemné objímání. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Městská knihovna Louny: Exkurze nejen do Rumburku - Exkurze (nejen) pro studenty českopisu. Loreta, kostel sv. Vavřince, Strážný vrch, původní lidová architektura – domy tkalců a řemeslníků, vrch Dymník. V ceně 350 Kč doprava a lektorské služby. Sraz na Komenského náměstí v 7.15, předpokládaný návrat v 20 hodin.

Zámek Pátek: Otevřeno - středa - neděle, svátky 10 - 16 hod.

Statek čp. 4 Smolnice: Krajinou po okolí Loun - Vernisáž a prohlídka výstavy obrazů Luďka Lůžka, Jany Timrové, Jitky Flower a Hany Vrchlavské. Hraje Jan Mareš se synem Richardem. V pátek 28. 8. v 18 hodin, sobota 29. 8. od 10 do 12, 18 – 20 hod., neděle 30. 8. od 10 do 14 hod.

SOBOTA 29. SRPNA

Kino Svět Louny: Scoob! - Animovaná komedie. Také v neděli. V 10 hod.

Křupaví mazlíčci – Animovaná komedie. Také v neděli. Ve 13 hod.

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy - Přijďte ochutnat a nakoupit od regionálních výrobců. Od 8 do 12 hod.

Hřivčice, hřiště: Rozloučení s prázdninami - Od 8 hod. turnaj v nohejbalu , soutěže o zajímavé ceny,  nafukovací skluzavka a skákací hrad, malování na obličej, hasiči s pěnou (15 h), k tanci a poslechu zahraje country kapela „Honáci“ (16 h), táborák (možnost si opéct buřtíka) a večerní posezení. Vstupné dobrovolné, občerstvení zajištěno. Od 13 hod.

Archeoskanzen Březno: Labutí píseň prázdnin – poslední prázdninová sobota ve slovanském duchu, dokončení a slavnostní otevření raně středověkého domu, stříhání ovcí, ukázky slovanské kuchyně a pečení chleba, archeologická přednáška, kreativní program s Kořínkem pro nejmenší, palačinky, káva Zoban, oheň k opékání, koupání v řece. Od 10 do 17 hod.   

Cítoliby, fotb. hřiště: Rozloučení s prázdninami - Sportovní den pro mládež. Soutěže, sportovní zápolení, zábava, odměny a... překvapení. Občerstvení zajištěno. Zve SK Cítoliby a městys. Od 14 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Od 14 a 15 hod.

Kostel sv. Bartoloměje Smolnice: Poutní mše a koncert - Poutní mši svatou bude sloužit P. Cyril Kubánek, koncert Gemini musicales – Pavel Marek (varhany), Lenka Harigelová (histor. dechové nástroje, zpěv). Dobrovolné vstupné. Od 14 a 16 hod.

Louny, Kotěrova kolonie: Komentovaná prohlídka Kotěrova kolonie – nejstarší zahradní město v monarchii. Provází Martin Vostřel. Zve Oblastní muzeum v Lounech, start na nároží ulic Dykova a Čeňka Zemana (u mateřské školky). Od 17 hod.

Zámek Nový Hrad Jimlín: Divadelní představení - Rádobydivadlo Klapý: Nejstarší řemeslo - tragikomedie Pauly Vogel o ženách, kterým nezbývá než dřít do roztrhání těla. Vstupné 100 Kč. Od 20 hod.

NEDĚLE 30. SRPNA

Zámek Nový Hrad Jimlín: IX. Hudební festival – Účinkují The Boom Beatles Revival, Big Band Zdenka Tölga, The Cello Boys, Five Brass. Vstupné dobrovolné. Od 12 hod.

Park Louny: Lounská třináctka - Vystoupení k tanci a poslechu v Parku pavilon A. Vstupné 90 Kč. Od 15 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku Křižíkovy rozvodnice. Vstupné 120 Kč, snížené 100 Kč. Od 14 a 15 hod. 

Zámek Peruc: Otevřené letní dny - až do 31. 8., kdy si můžete prohlédnout severní a západní křídlo zámku a ty nejhezčí a nejhodnotnější salonky a sály. Otevírací doba: Každý den v časech 10 – 18 h. (poslední prohlídka začíná v 18 h).

Cítoliby, staré hřiště: Cirkus Pacific - pouze jeden program. Kasa bude otevřena hodinu před začátkem programu, děti do 3 let zdarma. Prostory cirkusu jsou dezinfikovány. V 18 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 28. SRPNA

Koupaliště Krásný Dvůr: Tancovačka - Rozloučení s létem, hraje Úlet. Všechny zve obec Krásný Dvůr. Od 19 hod.

Music club Bílá Růže Podbořany: Rozloučení s prázdninami! Dej si dva drinky a dostaneš věnec! Od 22 hod.

SOBOTA 29. SRPNA

Koupaliště Podbořany, Krásný Dvůr: Otevřeno - od 10 (9) do 20 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Hradozámecká noc - Série speciálních prohlídek Hraběcí stolování. Prohlídky se konají od 19 do 22 hodin každou půlhodinu. Vstupné 180 Kč, snížené vstupné 150 Kč. Od 19 hod.

Buškovice, fotbalové hřiště: Loučení s létem – soutěže a hry pro děti, opékání buřtů, hudba a tanec, hasiči – prohlídka požárních vozů, vodní dělo. Pod patronací města Podbořany. Občerstvení zajištěno. Vstup zdarma. Od 10 hod.

Kryry, areál Letního kina: AFTER PARTY - Budeme ti zvedat náladu a ty u toho můžeš zvedat drinky! Zve Lekaf. Od 18 hod.

Obec Petrohrad: Pevnost Petršpurk II - SDH Petrohrad ve spolupráci s obcí zve všechny děti na rozloučení s prázdninami, start od hasičárny, občerstvení zajištěno. Zdarma. Od 14 hod.

Fotbalové hřiště Blatno: Blatenské hry bez hranic - 2. ročník netradiční disciplíny, občerstvení zajištěno po celý den - hospoda Na návsi, po skončení her od 19:30 Zábava pod širým nebem - k tanci a poslechu zahraje DJ Michal Kostka. Vstup na večerní zábavu 50 Kč. Od 14 hod.

NEDĚLE 30. SRPNA 

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Vilém. V 9 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Otevřeno pro rozjímání, prohlídku výstav - od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 h. Otvírá kostelnice.

Zámek Krásný Dvůr: Dětský den - Děti provede mladý pan hrabě Evžen Karel Černín. Mimořádné prohlídky se konají od 10:30 do 16:30 každou hodinu. Program doplní divadelní vystoupení v zámecké zahradě v 11 a v 15 hodin. Divadlo Kapsa Andělská hora zahraje pohádky Zvířátka a loupežníci a Jak si Kuba Marjánku zasloužil. Vstupné na prohlídky 130 Kč, děti od 4 do 15 let 90 Kč, děti do 4 let zdarma. Vstupné na divadelní představení 70 Kč, děti do 4 let zdarma. Od 10 do 17 hod.

Kryry, kostel Narození Panny Marie: Výstava obrazů Filipa Kazdy - Přijďte si prohlédnout majestátní interiér barokního, původně gotického, kostela, o němž je první zmínka již z roku 1384. Nechte na sebe dýchat atmosféru historie kostela v kombinaci s uměním výtvarníka Filipa Kazdy. Zve spolek Dietrich a Lekaf. Od 10 do 14 a 17 - 20 hod. 

Kryry, Letní kino: Odpoledne s dechovkou - Myslivecká kapela Atlas, svoz do letního kina je zajištěn od budovy Bytů pro seniory mezi 13. - 14. hodinou nebo dle domluvy. Zve Lekaf Kryry. Vstup zdarma.  V případě nepřízně počasí bude Odpoledne s dechovkou přesunuto z areálu letního kina do Klubu u tří kytar (Dukelská 604, Kryry). Od 14 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video