Škola v Petrohradě zůstala uzavřena, jedna z pracovnic má koronavirus

Alla Želinská 2020-08-31 17:49:00

Petrohrad, Černčice – V Základní a mateřské škole Petrohrad si děti i rodiče na zahájení školního roku budou muset ještě pár dní počkat. Ze školy i z obce přišla nečekaná zpráva: u jednoho z pracovníků byl potvrzen výskyt koronaviru a škola musela do karantény. Budova tak zůstává uzavřená, a to přinejmenším zatím do pátku 11. září.

„Ano, mohou potvrdit informaci, že v naší škole byl potvrzen výskyt Covid-19. Ve škole platí od pondělí 31. 8. karanténa. Doporučujeme všem našim občanům, aby omezili sociální kontakty a uplatňovali potřebná známá hygienická opatření, například dezinfekci a roušky,“ uvedla starostka Petrohradu Jitka Dondová. Obecní úřad obnovil povinnost pro všechny návštěvníky a pracovníky nosit v budově roušku. Stejné pravidlo zavedla i pobočka České pošty v obci. 

Situaci ve škole popsala její ředitelka Ivana Hůrková. „Mezi pracovníky školy máme potvrzený zatím jeden případ. Další zaměstnance budou ještě testovat hygienici. Karanténa platí prozatím do 11. září. Potom hygienici na základě výsledků rozhodnou o dalších krocích,“ vysvětlila.  Potvrzený případ je u dospělé osoby. "O přípravném týdnu ve školce bylo 11 dospělých a pouze tři děti a ty s postiženou nepřišly vůbec do styku," dodala ředitelka. ZŠ a MŠ Petrohrad dohromady navštěvuje kolem 50 dětí (školku 18 a základku kolem 30). 

Do školy 1. září mělo nastoupit 5 prvňáků a do školky dvě nové děti. Bylo naplánováno slavnostní zahájení školního roku s doprovodným programem. Vše bylo zrušeno a minimálně do pátku 11. září je škola v nařízené karanténě.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video