Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-09-18 10:05:00

Dny evropského dědictví, farmářské trhy, festival ptactva a varhanní festival, podzimní kvaš, Protidrogový vlak, komentovaná procházka zámeckým parkem, zámecké strašení v Jimlíně, hudba v podloubí a na Červeňáku - je tu další zářijový víkend.

ŽATECKO

PÁTEK 18. ZÁŘÍ

Náměstí Svobody Žatec: Farmářské trhy - Tradiční trhy, přijďte si nakoupit zeleninu, ovoce, pečivo, uzeniny a další potraviny přímo od pěstitelů a výrobců. Od 8 hod.

Hotel Černý orel Žatec: 34. podzimní výstava hub - Výstava houbařských úlovků - jedinečnost žatecké mykoflóry. Zdarma. Také v sobotu. Od 8 do 18 hod.

SOBOTA 19. ZÁŘÍ

Žatec - Kněžice: Festival ptactva - vycházka kolem rybníka v Kněžicích s ukázkou o ptactvu, navazovat bude procházka kolem řeky Ohře za vodními ptáky v Žatci. S sebou dalekohled, pevnou obuv. Kněžice 6:30 a 9 hod, Žatec u řeky zimoviště ptactva v 11 hod, plánovaný konec 12 hod.

KČT Žatec: X. Podzimní les - České Švýcarsko. Odjezd autobusu ze Žatce Kruhového nám. u Zvonu v 8 hod. trasa 13,5 a 9,5 km. Kontakt: J. Bělohlávek 602 428 549.

Park Žatec: Velká Žatecká - běžecký závod pro všechny kategorie. Pořádá Atletický klub Žatec. Od 9 hod.

Žatec, okolí parku: Ukliďme svět, Ukliďme Česko – uklízet budeme v parku pod Zeyerovou ulicí, sejdeme se v ulici Čelakovského v 8:30 hod.

Staňkovice: Ukliďme svět - ukliďme Staňkovice - akci zakončí opékání buřtů na fotbalovém hřišti. Sejdeme se na návsi v 9 hod.

Libočany: Turnaj v nohejbalu trojic - pořádá SDH Libočany, asfaltové hřiště u zámku v Libočanech. Od 9:30 hod.

Žatec: Dny evropského dědictví - Žatecké dvorky: knihovnický, gastronomický, floristický, cestovatelský, hudební, ad. Volně přístupné: divadlo, vodárenská věž v Pivovaru Žatec, děkanský chrám, Muzeum Homolupulů, Pivovarské muzeum. Vstup zdarma. Kompletní program s mapkou na www.muzeumzatec.cz. Od 13 do 18 hod.

U kavárny Cafe Ramon Žatec: Hudba v podloubí - Pouliční umění v žateckém podloubí – účinkují: Lubyn, Dan Komoráš a Tomáš Kolman, Míra Čermák, Lucie Poláková, Ramon trio, Barbaruna. Dobrovolný příspěvek do klobouku. Od 13 do 18 hod.

Areál Letního kina Žatec: Babí léto v letním kině - Dakar show a výstava zemědělské techniky, 13 – 18 hodin. Koncert Vladimíra Hrona (od 18 hod.), beseda s Tomášem Ouředníčkem (20 hodin). Zdarma, od 18 hod. vstupné 100 Kč. Od 13 hod.

Žatec, Hošťálkovo náměstí, před klubem Budík: Pestrofest - Hudební festival – hrají: Luboš Pospíšil a PJ PayaNoia, Sevap Company, Urragan Andrew a The Regae Orthodox. Dobrovolné vstupné. Od 16:30 hod.

RK Chaloupka Žatec: Padesátka Jindry Kubečka – Vystoupí kapely: Hi Jack, Teletubies, Stamp Out System, Najust. Vstup 50 Kč. Od 17 hod.

Chrám chmele a piva Žatec: Odpoledne s Asterixem a Obelixem - Zábavné odpoledne v info centru CHCHP. Soutěže, písně, tanečky s agenturou BezeVšeho Postoloprty. Vstup zdarma. Od 13 do 17 hod.

Stará papírna Žatec: Co skrývá něžná krása květin aneb Podmínky pěstování řezaných květin v 21. století - Nová výstava, která bude slavnostně zahájena v rámci EHD - putovní výstavu připravila nezisková organizace Ekumenická akademie Praha jako součást projektu Fair Flowers – květiny pro lidská práva. Zdarma. Od 14 hod.

NEDĚLE 20. ZÁŘÍ

Městské divadlo Žatec: Velká cirkusová pohádka - Klasický pohádkový příběh vyprávěný za pomoci netradičních loutek a různých žonglérských, artistických i kejklířských dovedností. Hraje: Vojta Vrtek, Mirela Tůmová. Vstupné 100 Kč. V 15 hod.

Kapucínská zahrada Žatec: Loutkové představení: Očkonosík. Pohádka loutkohereckého spolku Rozmarýnek o pejskovi, který je trochu jiný. Výtěžek bude věnovaný na krmení pro zvířata v zahradě. Vstupné dobrovolné. Od 15 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 18. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Princezna zakletá v čase – Fantasy pohádka. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Mulan 2D – akční. Také v sobotu. Ve 22 hod.

After: Přiznání – romantické drama. Také v sobotu a neděli. V 17:30 hod.

Kostel Nanebevzetí P. Marie Postoloprty: Musica Apostolorum 2020 - 5. ročník hudebního festivalu. En Arché - pražský smíšený komorní sbor, sbormistr Vojtěch Jouza, hobojista a dirigent České filharmonie. Od 18.30 hodin.

Galerie města Louny: KAMIL LINHART – 100 LET. U příležitosti sta let od narození významného lounského pedagoga, filozofa a umělce Kamila Linharta pořádá Galerie města Loun výstavu jeho výtvarných prací. Úterý – sobota od 14 do 18 hod.

Kino Domoušice: Ježek Sonic - Modrý superrychlý ježek Sonic patří k největším videoherním legendám. V 18 hod.

Kino Peruc: Dolittle - rodinná komedie. V 19 hod.

SOBOTA 19. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Máša a Medvěd: Mášiny písničky - animovaný rodinný. Také v neděli. V 10 hod.

Křupaví mazlíčci – Animovaná komedie. Také v neděli. Ve 13 hod.

Archeoskanzen Březno: Podzimní Kvaš - Podzimní rovnodennost a oslava sklizně. Vstupné: 60 Kč / 40 Kč / 160 Kč rodina. Od 10 do 17 hod.

Louny, ulice na Valích: Dovalte na Vale - Pouliční festival jídla, hudby a pití - podniky od Merlotu přes Moak, DePresso až po Woolie´s spojily své síly, aby uspořádaly mejdan. K dobré náladě zahraje ROHYPNOL MISSISSIPPI AUSSIG, FLOVER COVER a další. Od 11 hod.

Zámecká zahrada Postoloprty: Setkání zaměstnanců bývalého statku Postoloprty - přijďte na pivo, kafé, zavzpomínat si. Od 14 hod.

Nový hrad Jimlín: Zámecké strašení. Bojíte se rádi a přežili jste nedávnou stezku odvahy okolo zámku? Co se bude dít? Nechte se překvapit! Od 17 do 22 hodin. 

Radonice nad Ohří, kostel Povýšení svatého Kříže: Posvícenský koncert - absolventky Pražské konzervatoře Štěpánka Rohlíčková, Šárka Neprašová, Nelly Helclová - klavír, zpěv, housle. Od 14 hod. 

Cítoliby: Memoriál Zdeňka Havla O putovní pohár. Netradičně pojatý útok - zásah z vozidla:  v prostoru před hasičskou zbrojnicí na Tyršově náměstí v Cítolibech. Od 12.30 do 13 - dojezd jednotek a prezentace, od 13 h. - nástup jednotek na zahájení, od 13.15 plnění disciplíny. Po skončení vyhlášení výsledků a předání cen následuje volná zábava a kreslení zážitků z prázdnin.

Kreslení zážitků z prázdnin - na silnici u hasičské zbrojnice. Vlastní křídy s sebou! Od 16 hod.

Frotzelova rozhledna na Červeňáku: Kontrast Strings Quartett - Od klasiky přes filmovky až po QUEEN - Hrají Milan Brouček, Vlaďka Křenková, Vojta Masnica, Ondřej Pustějovský. Při příznivém počasí hrajeme venku. Vstup 190 Kč. Od 19 hod.

NEDĚLE 20. ZÁŘÍ

Kostel Nanebevzetí P. Marie Postoloprty: Porta Apostolorum – 5. ročník hudebního festivalu. Filharmonik Ondřej Vrabec s hosty (vynikající hornisté Kanako Mori, Kryštof Koska, Patricie Šmídová a Dominika Grúberová). Od 16 hod.

Kostel sv. Bartoloměje, Smolnice: KONCERT SPOHR VIOLIN DUO A VARHANY - Hudba ve Smolnici - Jana a Ondřej Lébrovi (housle), Pavel Černý (varhany). Vstupné dobrovolné. V 16 hod.

Kostel sv. Matouše, Dobroměřice: Posvícenská neděle - poutní mše od 10:30, dětský den u kostela - soutěže, atrakce, občerstvení od 14 hod, Český varhanní festival - Gabriela Eibenová - soprán, Adam Viktora – varhany - koncert v kostele v 17 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 18. ZÁŘÍ

Kino Podbořany: Zapomenutý princ – Rodinný film. V 19:30 hod.

Vlakové nádraží Podbořany: Protidrogový vlak – pro veřejnost od 15:30 do 18 hod.

Hřiště Lubenec: Měsíc náborů – nábor nových fotbalistů, přijďte s dětmi – zasoutěží si, dostanou odměnu, poznají fotbalový klub. Od 10 hod.

SOBOTA 19. ZÁŘÍ

Zámek Krásný Dvůr: Komentovaná procházka zámeckým parkem - návštěvníci se při ní od průvodce dozví o historii krásnodvorského přírodně krajinářského parku i o stavbách v něm stojících. Účastníci procházky si budou moci výjimečně prohlédnout i běžně nepřístupnou Francouzskou zahradu. V 11 a 14 hod.

NEDĚLE 20. ZÁŘÍ

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Alexandr. V 9 hod.

Kino Podbořany: Dolittle – Rodinná komedie. V 15 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Výstava Ptactvo očima Laurencie Heláskové. Otevřeno pro rozjímání, prohlídku výstav – od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 hod.

Kostel Narození Panny Marie v Kryrech: Výstava obrazů Filipa Kazdy – přijďte se podívat. Od 14 do 18 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video