Čarodějnice nezapomněly přiletět

Redakce 2012-05-02 09:32:00

Podbořany – Už jste někdy házeli koštětem na cíl nebo hráli košťatovanou? Tyto disciplíny a mnohé jiné si mohli vyzkoušet malí mistři čarodějnického řemesla. Slétli se na náměstí a společným průvodem zamířili do Domu dětí a mládeže, jehož zahrada se stala dočasným místem čarodějnického rejdění. Nezáleželo na věku – organizátoři, žáci 8. a 9. ročníků ZŠ Husova Podbořany pod vedením učitelky Simony Štrancové, pozvali všechny podbořanské mateřské školy, své spolužáky i učitele k tradičnímu dovádění. 

Kořeny tohoto folklórního zvyku sahají až k našim dávným předkům, kteří věřili, že se zlem je potřeba se vypořádat pálením ohňů, aby budoucí úroda i plodnost zvěře byly hojné. V areálu DDM jsme využili ohně i k tomu, aby vedle sladkých odměn ze soutěží zavoněl opečený buřtík. Zároveň nás hřeje pocit, že nápaditost a spolupráce všech zúčastněných aktérů navodila neopakovatelnou atmosféru. Proto pamatujte na to, že jistota je v přípravě a že za rok můžete prosvištět na svých košťatech s námi.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video