Partner ženy, která vyskočila z okna chomutovské nemocnice, reaguje na komentáře na facebooku otevřeným dopisem

2020-11-04 15:09:50

CHOMUTOV (soš) – V reakci na příběh Pavly Hrzinové, která měla minulý čtvrtek vyskočit z okna chomutovské nemocnice, nám její přítel Milan Dzuriak, napsal otevřený dopis. Reaguje v něm na komentáře na sociální síti facebook.

Jako přítel Pavly Hrzinové jsem se po včerejším zveřejnění článku v na facebooku rozhodl pro otevřený dopis. I když to pro mě v této situaci není vůbec jednoduché především bych chtěl poděkovat všem známým i lidem, kteří nás neznají, za kladné příspěvky plné porozumění na přání, aby vše dobře dopadlo. To mě ujistilo že jsou zde ještě lidé, kteří mají velké srdce na správném místě a chápou danou situaci. Ještě jednou vám všem děkuji a vážím si toho.

Chtěl bych také reagovat na příspěvek paní Olgy Marschové (pozn. red. ve skupině Pro Chomutováky napsala pod sdílený článek „Ta mladá už páchala pokusy o sebevraždu opakovaně, měla by být umístěna na psychiatrii a ne na neurologii..takže jaká žaloba??Ať se její matka probere .. Dodatek: matky je mi líto, ale dcera je evidentně psychiatrický pacient… A to matka jistě věděla, když měla jisté obavy již předem.) 

Chci Vám jen říci, že nechápu, kde se ve vás vzalo tolik zloby a nenávisti. O tom co se stalo a proč, nic nevíte a do hlavy pacienta nemůžete vidět. Od toho jsou jiní, co musí vyhodnotit situaci a podle toho jednat, aby se tato tragédie nestala. Dle selského rozumu je to tudíž zodpovědnost nemocnice a konkrétního oddělení, kde byl pacient hospitalizován. Vy nemáte právo nikoho špinit a soudit. Osobně si myslím že vy sama máte nějaký problém. Jste matka a máte děti? Jestli ano, tak vám absolutně nerozumím a měla byste se stydět za váš příspěvek, který jste po velmi záporném ohlasu rozumných lidí rychle smazala a pozměnila. I tak vám nepřeji nic zlého. Jediné, co vám přeji, abyste se styděla vylézt na ulici a podívat se na sebe do zrcadla. Přeji Vám aby Vás takové neštěstí nikdy nepotkalo a nemusela jste řešit to, co teď musíme řešit my. Celé této události jsem byl přítomen, je zde plno nejasností které se musí vyřešit, ale to už je věc policie.

Zcela jistě vás nadále budeme informovat o tom co se odehrálo. Ještě jednou vám všem děkuji a vážím si vás, že Pavlínce držíte palce a přejete mnoho štěstí do jejího velkého a dlouhého boje, který má před sebou. 

Milan Dzuriak


Na snímku Pavla Hrzinová s neteří.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video