V Kryrech slavili První máj. Smíchem a hudbou

Jan Vnouček 2012-05-11 00:22:00

Kryry – Je První máj svátkem práce nebo lásky? V Kryrech tuto otázku definitivně vyřešili. A to již po třinácté a po svém. V tomto městě totiž z tohoto dne udělali oslavu radosti ze života. Chcete se líbat, líbejte se! Chcete tančit, tančete! Chcete popíjet, popíjejte! Chcete vyrazit do prvomájového průvodu, uvažte si rudý šátek a vzhůru do toho!

Po těch letech kryrské Svátky dobré nálady získaly slušnou popularitu a soudě podle masové návštěvnosti letošního ročníku již přesáhly místní či regionální význam. Jejich svůdného volání totiž vyslyšely stovky a stovky návštěvníků a více lidí by se snad na zdejší náměstí ani nevešlo.
Pondělní rockové čarodějnice sice zkropila bouřka, ale v úterý již parné a slunečné počasí navodilo nefalšovanou letní atmosféru. Maratón kulturního programu odstartoval ráno před radnicí kapelník Iša Barák s muzikálovou hvězdičkou Petrou Peterovou. Následovaly mažoretkové sestavy mladších a starších kryrských Perliček a cikánský tanec v podání místního dámského souboru Recesse.  Pak přišlo na řadu slavnostní odhalení nové kryrské kašny (o tom podrobněji na jiném místě) a poledne vyvrcholilo vystoupením oblíbené dvojice Eva a Vašek.
To už ale do ulic vyrazil recesistický prvomájový průvod. Proud nazdobených pěších skupin, alegorických vozů, motorek, automobilů a povozů vedl ho skotský dudácký band The Rebel Pipers a neměl skoro konce. Vlajky se třepotaly ve větru, transparenty se skvěly na slunci, úderná hesla se skandovala a mávátka mávala. Defilujícímu pracujícímu lidu z balkonu městského úřadu kynuly vrcholní představitelé města, církve a Senátu. Vše měl pod kotrolou a svým neopakovatelným způsobem moderoval a vtipně komentoval Kamil Kraus. Živá hudební produkce pokračovala až do večerních hodin.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video