Ten dělá to a ten zas tohle: Mladá kadeřnice začala podnikat v nejméně vhodné době

Soňa Šímová 2020-12-20 10:56:00

CHOMUTOV (soš) — Známé české přísloví praví, že odvážnému štěstí přeje. Otevřít kadeřnictví v době „koronavirové” vyžadovalo odvahu dvojnásobnou. Mladá kadeřnice Helena Sieberová se toho ovšem nezalekla a letos na podzim otevřela v chomutovské Riegrově ulici kadeřnický salón Háro. Kromě péče o vlasy a přátelského přístupu zde najdete i služby pedikérky, kterou je maminka Heleny, Jaroslava Sieberová.

„Vždy jsem snila o tom, že bych podnikala sama na sebe, ale nejprve jsem potřebovala získat po škole trochu praxe. Takže jsem dva roky pracovala v kadeřnictví, a když jsem pak dostala příležitost otevřít si vlastní, neváhala jsem. Okolí mi říkalo, že to bude těžké, hlavně na začátku. Co mi nikdo neřekl, bylo, že každou chvíli budu kvůli vládním nařízením zavírat,” směje se teprve dvacetiletá kadeřnice Helena.

Ta začala prostory bývalého obchodu s domácími potřebami renovovat v březnu, kdy přišla první vlna vládních opatření proti koronaviru. Sotva na podzim stihla obsloužit první zákazníky, přišla druhá vlna. „Není to lehké skoro pro nikoho, spousta lidí je na tom ale mnohem hůř, musíme zkrátka vydržet,” neztrácí optimismus mladá kadeřnice, která prý po tomto povolání toužila už od dětství. „Je to hezká práce. Já byla vždycky zručná, chodila jsem třeba do lidušky na malování a musím říct, že jsem se díky bohu trefila a tahle práce mě opravdu baví.” V salónu se našel prostor i pro Jaroslavu Sieberovou, která zde má vše potřebné pro pedikůru. „Cítila jsem, že potřebuji změnu. Vždycky jsem chtěla dělat něco, kde můžu lidem pomoci s nějakým problémem. Když jsme si s Helenkou povídaly, rozhodla jsem se udělat si kurz, nějak to zkrátka vyplynulo,” vysvětluje pedikérka, která si na každého klienta umí najít dostatek času, aby si při její péči odpočinul a mohl chvíli relaxovat. „Je pro mě důležité, aby klient odcházel spokojený s dobře ošetřenýma nohama a dobitý energií. Nabízím i masáž nohou. Zkrátka chci, aby to byl pro zákazníka dobře strávený pohodový čas,” říká Jaroslava s tím, že vždy nabízí individuální přístup.

Na ten ostatně sází i Helena: „Přála jsem si, aby v salonu vládla přátelská a férová atmosféra. Aby se zákazníci nestyděli, nebáli, odpočinuli si, popovídali, dali si kávu a byli spokojení.

Svět je uspěchaný, ale tady chci nabídnout oázu klidu.” Práce s rodinnými příslušníky má jistá úskalí, ale obě dámy si ji jen vychvalují. „Je to lepší, než s cizím člověkem, ten vztah se tam odráží. Od začátku rozdělujeme práci a soukromí, takže i kdybychom se třeba pohádaly, rozhodně si to nepřeneseme domů.

Ani o víkendu se o práci nebavíme. Navíc já ráda věci odkládám, ale mamka mě posouvá a drží zkrátka. Jsem ráda, že to není nikdo cizí,” říká Helena. „Obdivuji ji, že se do toho takhle pustila, že má odvahu, víru a >drajv<,” dodává Jaroslava.

V salonu nabízí všechny klasické služby kadeřnictví, holičství a pedikůry. „Kromě toho u mě zákazníci mohou využít třeba speciální čištění vlasů. To u nás není moc známé. Vlas se čistí od nánosů, laků, tvrdosti vody a potom se tolik nemastí. V Praze tuto metodu používají například před barvením. Je to vhodné pro každou věkovou kateogorii,” vysvětluje Helena.

„A já bych ráda dodala, že pedikůru dělám klasicky skalpelem,” říká Jaroslava.

Obě se snaží maximálně vyjít vstříc časovým možnostem klientů, protože zvláště před svátky je o tyto služby zájem. V salónu jsou od pondělí do pátku, ale lepší je telefonická domluva, po které je případně možné domluvit se i na sobotě. Pro ty, kteří by rádi udělali radost svým blízkým, nabízí vánoční poukázky na služby.

Salón je sice na počátku, ale nechybí ani vize do budoucna. „Uvidíme, o jaké služby bude zájem. Líbil by se mi třeba barber. Určitě bych tu časem měla ráda i další kolegyni, ale to všechno vyplyne až časem,” uzavírá Helena.

Foto: Helena Sieberová s maminkou před společnou provozovnou. Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video