Navštívit galerie můžete i jinak

Redakce 2021-02-05 09:08:00

KADAŇ/JIRKOV (r) — Pokud vám v této době chybí umění, můžete za ním zajet třeba do Kadaně, kde je nyní k viděni zbrusu nová výstava ve venkovní expozici. Výstavy Galerie Jirkov si zase můžete užít pohledem přímo za vrata.

Dva světy a dvě tváře současné abstraktní malby jsou k vidění v Galerii pod širým nebem v Kadani. Venkovní výstava představuje Veroniku Sekotovou a Martina Odlase. Její název odkazuje k duševnímu rozpoložení samotných umělců, kdy první svět představuje jejich každodennost a ten druhý jim dává možnost z toho prvního uniknout, odreagovat se nebo prostě jen vypnout. Expozice nabízí dva různé přístupy k abstraktní malbě. V barevné atmosféře obrazů a uvolněném malířském podání vyvolávající dojem chvění povrchu připomíná tvorba Veroniky Sekotové slavné impresionisty, zatímco přístup Martina Odlase vychází z čisté geometrické abstrakce.

Galerie Jirkov (vedle kostela sv. Jiljí) od 1. února instaluje výstavy do galerie Forhauz, kam je vidět přes velká prosklená vrata. Na stojanech si nyní můžete prohlédnout pokračování výstavy fotografií Lukáše Vosmíka Příroda, jak ji (zatím) můžeme vidět všichni. Všichni kolemjdoucí se tak budou moci pokochat krásnými momentkami opeřenců v jejich přirozeném prostředí.

Foto: Archiv galerií

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video