Dochází v divadle ke střetu zájmů? Rada města začala prověřovat pravdivost obvinění

Hedvika Mašková 2021-02-08 13:30:00

Na hlavu ředitele Městského divadla v Žatci se snesla ostrá kritika. Bývalý zaměstnanec se rozhodl vystoupit na minulém jednání zastupitelstva a upozornit na možný střet zájmů, který se dle jeho slov pohybuje v rozsahu několika milionů korun. Ředitel žateckého divadla, který je současně i zastupitelem města, si měl údajně přes zvukařské firmy vystavovat faktury za pronájem pódií na kulturní akce. Na zastupitelstvu zazněla z úst někdejšího zaměstnance také žádost o odvolání Martina Veselého z funkce ředitele divadla.

,Pan ředitel již deset let, možná déle, bydlí v divadle. Navíc si přes různé zvukařské firmy vystavuje faktury za pódia. Také, když se zvučily nějaké akce, si pan Veselý přes své kamarády a firmy práci účtoval. Zároveň se pan Veselý zbavuje svých starých věcí, starého aparátu, prodejem přes jiné firmy do divadla nebo se na divadlo nakupují věci, které potom pan ředitel používá pro svůj přivýdělek. Chtěl bych požádat o odvolání Martina Veselého z funkce ředitele, zahájení auditu a nastavení pravidel v divadle,“ zaznělo na minulém jednání zastupitelstva z úst dlouholetého spolupracovníka a bývalého zaměstnance žateckého divadla Karla Fialy, se kterým byl na konci loňského roku ukončen pracovní poměr.

Přítomný zastupitel a ředitel žateckého divadla Martin Veselý na jeho slova reagoval a vysvětlil, že ukončení pracovního poměru Karla Fialy nepramenilo ze msty nebo zášti, nýbrž z důvodu vládních opatření a uzavření divadla.  Smlouva nebyla ke konci minulého roku prodloužena dvěma zaměstnancům divadla. ,,Budu se nějakým způsobem bránit a hájit, víc k tomu nechci sdělovat,“ doplnil nadto ředitel Městského divadla v Žatci Martin Veselý. 

Po jednání zastupitelstva jsme kontaktovali oba dva aktéry, ale ani jeden z nich nechtěl danou věc komentovat. Možný střet zájmů a další obvinění ale již řeší vedení města.

,,Předminulé pondělí věc řešila Rada města. Přijala usnesení a vyslala do divadla kontrolu. Předminulou středu proběhlo jednání, kde bylo s kontrolorkami diskutováno zadání na základě vystoupení na zastupitelstvu města a také diskuse v radě města,“ sdělil nám žatecký místostarosta Jaroslav Špička.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video