FOTOGALERIE: Viděli jste oranžový sníh v Podbořanech?

Alla Želinská 2021-02-08 23:28:00

Během prvního únorového víkendu došlo k zajímavé přírodní události. Lidé v České republice si na mnoha místech všimli, že povrch čerstvě napadaného sněhu má zvláštní oranžovou barvu. Jakoby ho někdo poprášil rozemletou skořicí. Kdo sledoval zprávy o počasí, dostalo se mu vysvětlení.

Písek z africké Sahary se o víkendu dostal přes Středozemní moře až do Evropy. A u nás i v dalších státech střední Evropy byl poprašek jemného saharského písku vidět zejména na čerstvě napadaném sněhu. A protože jemný písek z největší pouště světa se objevuje v Česku jen výjimečně, spousta lidí si tento přírodní úkaz pohotově vyfotografovala na památku. Ale protože hustě chumelilo i z neděle na pondělí, oranžový písek rychle zmizel pod další vrstvou sněhu.

"V pondělí 8. února ráno jsem šla do práce a otvírala vrátka. A vida! Na sněhu byly vidět pruhy lehce do oranžova zbarveného sněhu. Vrátky jsem totiž odhrnula bílou vrstvu sněhu, který padal v noci. Rychle jsem zalovila v tašce pro malý foťák, který mám stále u sebe, a udělala pár snímků. Také ve městě bylo na silnicích vidět, že odhrnutý sníh má zvláštní oranžovou barvu. A co jsem objevila doma na zahradě? Můj manžel Pepa dopoledne vzal lopatu a proházel ve sněhu cestičku ke vrátkům. Já jsem se odpoledne vrátila domů a ve sněhu byl po každé nabrané lopatě vidět proužek obarveného sněhu. Tak jsem znovu vzala fotoaparát, abych zdokumentovala oranžový sníh v Podbořanech," popsala nám zajímavý zážitek Eva Fošenbauerová z Podbořan.

Prohlédněte si naši fotogalerii z uplynulého víkendu. Všimnete si zvláštní do oranžova a nebo narůžovělé barvy sněhu?... ;-) 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video