Přichází obleva: pozor na padající sníh ze střech, zamrzlé vodní plochy nejsou bezpečné

Lucie Steklá 2021-02-17 12:34:29

Středeční ráno s sebou přineslo na řade míst republiky i okresu Louny ledovku na silnicích, kterou vystřídala obleva. Pozor si dávejte na padající sníh ze střech. Zamrzlé rybníky a vodní nádrže také nejsou bezpečné!

Potvrdily se tak předpovědi meteorologů, že tuhé mrazy z posledních několika dní vystřídá obleva. Vzrostlo tak riziko pádu tajícího sněhu ze střech domů a tajících rampouchů z okapů. Nebezpečnými se stávají také vodní plochy, které v minulých dnech sice dostatečně zamrzly, ale dnešní oblevou led taje. 

Výstrahu před vstupem na rybníky či vodní nádrže tak vydávají obce či hasiči. Upozornění pro občany vydali například hasiči v Lenešicích: ,,Led na místním rybníce již není bezpečný a hrozí propadnutí. Prosíme, nevstupujte na led. Padající sníh ze střech může ohrozit zdraví a život. Za bezpečný stav a údržbu střech zodpovídají výhradně majitelé objektů."  Hasiče v Postoloprtech dopoledne zaměstnal padající sníh ze střechy tamní základní školy. 

Dopravu ráno v České republice komplikovala ledovka, problémy působila zejména na severu a východě Čech a na Moravě. Policie řešila desítky nehod. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před mrznoucím deštěm a ledovkou platila od úterní noci do středečního dopoledne. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video