Koupaliště v Žatci otevře do měsíce. Návštěvníky přivítá jeho maskot - velryba

Veronika Salášková 2012-05-30 01:57:00

Žatec – Žatečané se po letech konečně dočkali. Nejpozději do měsíce by se měla prvním návštěvníkům otevřít brána nového koupaliště. Kolaudační souhlas s užíváním všech jeho staveb včetně komunikace už byl vydán. Před otevřením pro veřejnost ale musí ještě proběhnout zkušební provoz areálu. V něm proběhne zkouška technologií – filtrace, napouštění a vypouštění bazénů a atrakcí. 

V pořádku musí také být všechny hygienické předpisy, rozbory vod a provozní řády. Přesné datum otevření koupaliště pro veřejnost proto zatím nebyl stanoven. Nejzazším termínem, kdy se rozběhne koupací sezóna, je 22. červen. Otevře-no v ní bude od pondělí do neděle od 9 do 20 hodin. Celodenní vstupné pro dospělé a děti nad 150 cm bylo stanoveno na 60 korun, pokud přijdou až po 15. hodině zaplatí jen 40 korun. Děti od jednoho metru do 150 cm, senioři, držitelé ZTP a studenti zaplatí za celý den 40 korun, půldenní vstupné je vyjde na třicet korun. Děti do jednoho metru budou mít vstup zcela zdarma. Město připravilo také zvýhodněné vstupné pro rodiny, dva dospělí a dvě děti za celý den zaplatí 150 korun, po třetí hodině odpolední jen120 korun.
„Vzali jsme v potaz ceny vstupného na otevřených koupalištích v okolních městech. Vzhledem k tomu, že je to první sezóna, tak se vedení města přiklonilo spíše k nižší ceně vstupného. Ta má být také malým zohledněním toho, že v těsné blízkosti koupaliště probíhá stavba sportovišť,“ sdělil místostarosta Jan Novotný.
K ceně vstupného je ale třeba ještě připočítat zálohu na čipové hodinky, které budou sloužit jako vstupenka do areálu koupaliště. Vratná záloha na hodinky bude činit sto korun na den. Pokud si je někdo bude chtít nechat zapůjčené rovnou na celou sezónu, tak zaplatí zálohu dvě stě korun. Čipové hodinky budou zároveň sloužit i k zamykání skříněk. Do budoucna uvažuje vedení města i o možnosti, že by se jejich prostřednictvím platilo za občerstvení.
Díky vyhřívané vodě v bazénech se budou mít místní možnost koupat nejméně do poloviny září. Pokud bude zájem a dostatečná návštěvnost, sezóna se může protáhnout až do konce září.
Návštěvníky koupaliště přivítá hned po projití halou uvnitř areálu tradiční maskot socha velryby, která dříve stála u dětského brouzdaliště. Vrátila se sem po odborném restaurování a ošetření povrchu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video