Poznámka Veroniky Saláškové: Modlitba za fámu

Veronika Salášková 2012-05-31 00:15:00

Obyvatelé lounského okresu včetně vedení Žatce vyrazili bojovat za zachování obou ohrožených oddělení místní nemocnice na veřejné slyšení do senátu. Na jejich podporu si nachystali celou řadu faktů a argumentů. S tím, že jim opozice nedá nic zadarmo, počítali. Na co ale připraveni nebyli, bylo chování náměstka ministra zdravotnictví Petra Noska. 

Ten nejprve ve svém projevu tvrdil nesmysly o krátkých vzdálenostech z jednotlivých částí okresu do nejbližších nemocnic v Kadani a Mostě. Poté, co mu moderátor slyšení senátor Marcel Chládek vyčinil za jeho nepřipravenost, se zřejmě urazil a namísto sledování vystoupení občanů okresu si hrál se svým mobilním telefonem. Ve svém závěrečném proslovu dal všem jasně najevo, co si o celé petici a snaze o záchranu obou oddělení vlastně myslí. Arogantně tvrdil, že nehodlá před tímto evidentně jednostranně zaměřeným seminářem nic obhajovat. Doufejme jen, že náměstek Nosek zde prezentoval pouze svůj vlastní postoj a ne stanovisko ministra zdravotnictví. V minulém týdnu médii proběhla informace, která v kontextu tohoto slyšení není zrovna příznivá. Uvažuje se o výměně generálního ředitele VZP, kterým by se mohl nově stát právě náměstek Petr Nosek. Okresu Louny nezbývá, než se modlit, aby to byla pouze fáma. Pokud by se jím totiž skutečně stal, tak by žateckou nemocnici asi nezachránili ani všichni svatí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video