Městem se rozezněl šanson a swing. Akci si diváci užívali

Iveta Drlíková 2021-09-02 10:30:00

Swing, šanson i klasika zněly předminulý pátek žateckým centrem. Neobyčejný kulturní zážitek připravila kavárna Ramon Cafe, která se tímto počinem zapojila do městského projektu Žatecká Dočesná jinak. Akce s názvem Šanson a swing zní Žatcem, byla jedinečná nejenom výběrem účinkujících, ale i místem, jelikož většinu času se jevištěm i hledištěm stala část ulice Obránců Míru. Před auty tak dostali na pár hodin přednost lidé, kteří si nezvyklou situaci opravdu užívali.

Díky swingové kapele Hot Sisters, která hrála jako první, mohli diváci na chvíli zažít bujarou atmosféru 20. a 30. let minulého století. Po jejich vystoupení přišel na řadu originální hudební zážitek, a to díky Petru Špatinovi, který na dvanáct skleniček naplněných vodou dokázal zahrát jak klasiku, tak třeba i ústřední melodie ze známých pohádek a filmů. Závěr povedené akce zavedl svojí atmosférou přítomné do večerní Paříže, kterou jim díky skvěle interpretovaným šansonovým písním dokázalo navodit účinkující trio Chouette. ,,Akce se mi moc líbila, byl to obrovský zážitek. Moc bych si přála víc podobných akcí v Žatci. Moc chválím pořadatele a samozřejmě i skvělé účinkující,” řekla nám jedna z návštěvnic, Hana Hesová.        

Fotogalerie z akce ZDE.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video