Fotogalerie: Chomutovský půlmaraton už je minulostí. O víkendu přijde den sportu a jídla

2021-09-02 06:58:34

CHOMUTOV — V sobotu 28. srpna v 11 hodin odstartoval na chomutovském náměstí 1. máje už pátý městský půlmaraton, který provedl běžce nejen historickým centrem Chomutova, ale také Zooparkem, areálem Kamencového jezera nebo Bezručovo údolím.

„Nápad na chomutovský půlmaraton vznikl před pěti lety, kdy jsme se domluvili s běžci, kteří pořádají tradiční běhy v Bezručově údolí. Uspořádat takovou akci v centru byla výzva, ale začali jsme na ní pracovat a daří se. Zájem o účast je každoročně zhruba stejný. Tedy kolem osmi set běžců,“ shrnul náměstek primátora David Dinda a upřesnil, že primárně je půlmaraton určen pro místní běžce. „Závod je specifický i v tom, že vítězové nevyhrávají finanční odměny, čímž se eliminují běžci, kteří obráží podobné akce za tímto účelem. Máme tu partnery, jako pivovar nebo společnost Sweep, kteří věnovali dárkové balíčky a všichni účastníci dostali medaile, na kterých si dáváme opravdu záležet. Pro všechny je důležitý hlavně ten dobrý po-cit. To, že mohou poměřit síly a nechat si změřit profesionálně čas, ale také to, že si vyzkouší proběhnout úseky, které jsou uzavřené jen tento jediný den. Samozřejmě tu máme tře-ba přespolní běžce z Německa, Prahy, nebo jiných koutů republiky, ale převážná většina je z Chomutova. Určitě nechceme konkurovat velkým akcím. Tohle je zkrátka takový rodinný chomutovský podnik,“ usmívá se David Dinda.

V letošním ročníku přibyla novinka. „Hodně lidí si chce zaběhnout, ale kratší trať. Takže letos se běžel také 7,5 km Kamencový okruh. Do toho se přihlásili jednotlivci, kteří si na 21 km netroufali a neměli parťáky do štafety. Jinak bylo vše podobné. Spíš jsme rádi, že se ta platforma moc nemění a můžeme to dobře připravit,“ říká náměstek.

A na co se můžete těšit v září? „Jsme rádi, že se vše po pandemii rozeběhlo a doufejme, že nás nečekají další restrikce. Už tento víkend mohou všichni dorazit na festival jídla, který proběhne v sobotu a festival sportu, který bude následovat v neděli (pozn. red. více podrobností v článku zde). V neděli 19. září pak v areálu Kamencového jezera a na Letním kině proběhne charitativní hudební festival pro celou rodinu Párty pomáhá II., která podpoří dvě hendikepované děti Adama a Míšu. Vstupné se bude vybírat za-koupením veselého náramku a výtěžek následně rozdělíme mezi Míšu, která si moc přeje benecykl a Adama, který potřebuje intenzivní hiporehabilitační pobyt. Sbírku pořádáme již nyní a výtěžek předáme v den konání akce. A pak už budeme chystat na Vánoce. Doufejme, že se letos vydaří,“ uzavřel David Dinda.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ, Ladislav CHLÍBEK

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video