Veteráni opět v Chomutově!

2021-09-17 06:49:00

CHOMUTOV (PI) — V sobotu 18. září se na parkovišti Severočeských dolů Chomutov koná tradiční setkání veteránů, které pořádá Veteran Car Club (VCC) Chomutov. Jeho místopředsedy Zdeňka Prchala jsme se zeptali:

O kolikátý ročník akce vlastně jde?

V roce 2019 jsme pořádali 25. ročník tradičních Srazů historických vozidel, které se konaly vždy v dubnu. Díky omezením spojených s covidem jsme o dva ročníky přišli. Proto v září přicházíme s úplně novou akcí, nazvanou Setkání veteránů v Chomutově 2021.

Na co se návštěvníci mohou těšit? Budou — vedle nového názvu — oproti tradičním srazům nějaké podstatné změny?

Na parkovišti Severočeských dolů bude od rána probíhat přejímka vozidel i výstava. Přijedou automobily, motocykly i traktory nejrůznějšího věku a značek. Každý si určitě vybere, co je jeho srdci blízké. Návštěvníci budou mít více času si vozidla prohlédnout, nafotit, pohovořit s majiteli.

Čas startu do předváděcí jízdy zůstává zachován.

Projevila se ještě nějak na organizaci podzimního setkání vynucená covidová pauza?

Tradiční srazy připravujeme téměř rok, návrh na setkání se zrodil v červnu. Na organizaci bylo tudíž podstatně méně času, navíc v době dovolených.

Jaké podmínky musí splnit zájemci o členství ve VCC Chomutov?

Prvotní předpoklad je mít zájem o veterány, vztah ke starým věcem, starým, tradičním hodnotám. Po zájemcích o členství v klubu požadujeme aktivní zapojení se do činnosti klubu, zejména podílet se na organizaci srazů v Chomutově.

Foto: VCC Chomutov

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video