Parádní úspěch žateckého atleta

Iveta Drlíková 2021-09-24 10:13:40

Daniel Švec stříbrný na českém šampionátu

Daniel Švec z Atletického klubu Žatec vybojoval stříbrnou medaili na Mistrovství České republiky v atletice žactva na trati 150 metrů, na šedesátce doběhl ve finále šestý. „Dan se tak stává čtvrtým žákovským medailistou v té novodobější dvacetileté historii našeho klubu. Jako vicemistra České republiky by jej měla čekat i kvalifikace do mezistátního utkání, tedy reprezentace ČR. Pokud se ovšem kvůli covidové situaci nestane jinak. V příštím roce už ho čeká dorostenecká kategorie a nové sprinterské tratě. Kromě stovky, by mu měla sedět i z poloviny „zatáčková“ dvoustovka,“ říká trenér a předseda AK Žatec Jan Bajbora.

Mistrovství České republiky staršího žactva proběhlo uplynulý víkend v Mladé Boleslavi, AK Žatec zde reprezentoval Daniel Švec. Už jen probojovat se mezi 24 nejlepších na tento vrcholný závod sezóny, byl pro něho úspěch, jelikož žákovská základna je u nás velmi početná a kvalitní. Daniel to dokázal hned ve třech disciplínách, a to na 60 m, 150 m a 300 m. Z těchto sprinterských tratí si vybral první dvě zmiňované.

V sobotu odběhl rozběh na 60 m na hraně osobního rekordu 7,38 vt. a jako šestý se kvalifikoval do finále. V něm skončil v čase 7,35 vt. rovněž na 6. místě. V neděli ho čekala trať 150 metrů. Už v rozběhu exceloval v novém osobním rekordu 17,50 vt. a jako čtvrtý postoupil do finálového běhu. Tady svůj osobní rekord ještě posunul a vybojoval stříbrnou medaili dalším novým osobním rekordem 17,40 vt. Před ním doběhl pouze plzeňský Jonáš Fleisig. „Dan je nižší postavy a výběh ze zatáčky mu perfektně sedí. V rozběhu i ve finále byl po výběhu z ní nejrychlejší,“ přibližuje medailový závod trenér AK Žatec Jaroslav Luč.


Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video