Chomutov je druhý nejlepší v republice při zadávání veřejných zakázek

Redakce 2021-10-02 06:52:00

CHOMUTOV (tz) - Spolek Econlab z Institutu ekonomických studií při Univerzitě Karlově zveřejnil hodnocení dobré praxe zadavatelů veřejných zakázek uplynulého tříletého období. V žebříčku hodnocených měst do 50 tisíc obyvatel se město Chomutov umístilo na druhém místě z 222 hodnocených.

„Odborníci z řad ekonomů a programátorů ocenili, že náš profil zadavatele má nízkou chybovost a do zakázek se hlásí dostatek firem,“ vypichuje pozitiva Marcela Kukiová, referentka oddělení veřejných zakázek.

Zindex hodnotí praxi zadávání veřejných zakázek. S pomocí reálných dat měří, jak konkrétní úřad postupuje transparentně, hospodárně a zda mu nevznikají ekonomická rizika. Hodnotí, jak jsou zakázky dostupné dodavatelům, zda o ně soutěží více dodavatelů – tj., zda tam panuje zdravé konkurenční prostředí – nebo zda má veřejnost možnost zjistit, kam jdou peníze.

 „Vnímám to jako ocenění dobré práce našich úředníku a hlavně pozitivní vzkaz veřejnosti,“ má z umístění radost David Dinda, náměstek primátora města, který má oddělení veřejných zakázek ve své gesci.

Všechna data z hodnocení jsou k dispozici na webu projektu zIndex: https://www.zindex.cz/ 

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video