Siláci pokořili obří pneumatiku i pivní sud

Hedvika Mašková 2021-10-11 10:00:00

Poměřit své síly s ostatními a dokázat sami sobě, co všechno zvládne jejich tělo pod řevem skandujících diváků, dorazilo třetí zářijovou sobotu několik desítek siláků ze všech koutů naší republiky. Na sportovišti u letního koupaliště, respektive na ploše hokejbalového hřiště, se totiž konal již druhý ročník soutěže ,,Silák roku města Žatce”. Na závodníky čekalo několik disciplín, mezi nimi bench-press na maximální počet opakování, zvedání pivního sudu, farmářský mrtvý tah a obracení obří pneumatiky. Soutěžilo se ve třech kategoriích - muži do 90 kg, muži nad 90 kg a ženy.

Z místních borců se nejlépe umístil mezi muži do 90 kg Tomáš Palko (na fotografii zvedající sud), který zvládl v jedné minutě 60 opakování na bench-pressu, 34 krát zvedl pivní sud o váze 40 kilogramů, 57 krát utáhl farmářský mrtvý tah se sto kilogramy a šestkrát převrátil čtvrttunovou pneumatiku. S těmito výkony dosáhl na první příčku! Na druhém místě se ve stejné kategorii umístil Daniel Karička a třetí Martin Karas.

V kategorii mužů nad 90 kilogramů se jako první umístil Pavel Krajovský, druhý Petr Šíma a třetí René Štěpán. U žen brala první místo Zuzana Mautnerová, druhé Ivana Smeková a třetí Alena Martínková.

Skvělé silácké zápolení zakončilo exhibiční vystoupení profesionálního českého strongmana závodícího ve střední váze Jiřího Tkadlčíka. Diváci si rozhodně přišli na skvělou podívanou.

,,Moc děkuji všem účastníkům za jejich perfektní výkony a všem lidem, že se přišli podívat a závodníky pořádně podpořit. Zároveň děkuji hostům, Jiřímu Tkadlčíkovi a Martinu Mesterovi, za jejich účast a obohacení programu, všem sponzorům a celému mému týmu, který mi s organizací soutěže pomohl a díky němuž se mohla celá akce odehrát,” poděkoval na závěr pořadatel soutěže Josef Podroužek.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video