Manželé Ulrychovi oslavili diamantovou svatbu

Hedvika Mašková 2021-11-18 10:30:00

Diamantová svatba bezpochyby patří k nejvýznamnějším výročím, protože se slaví v okamžiku, kdy manželé spolu prožili 60 let společného života. Po takových letech manželství dobře víte, že život je občas stejně tvrdý jako diamant, ale zároveň plný báječných okamžiků. Předminulou sobotu si v prostorách žateckého domova pro seniory rozhodli zopakovat svůj manželský slib Marie a Jiří Ulrychovi, kteří svou společnou pouť životem započali v Praze 9. prosince 1961.

Paní Marie Ulrychová (rozená Honsová) se narodila 24. července 1933 v Temelíně. Vystudovala vysokou pedagogickou školu a celý život se věnovala práci ve školství. Jejím největším koníčkem se stal Sokol, v němž cvičila s dětmi až do vysokého věku.

Pan Jiří Ulrych se narodil 27. dubna 1934 v Praze. Zde vystudoval gymnázium a poté pokračoval na vojenském učilišti. Pracovní léta zahájil jako voják z povolání, odkud přešel do ČSAD, kde působil jako řidič a později i v různých technických funkcích až do svého důchodového věku. Mezi koníčky pana Jiřího patřil sport, automobily a kutilství všeho druhu. Největší radost měl však z výchovy svých dětí.

Společně manželé vychovali tři děti – dceru Marcelu a dvojčata Hanku a Jirku. Kromě tří vzorných dětí se těší z osmi vnoučat a čtyř pravnoučat, kteří jim zpříjemňují podzim života.

Jménem celé naší redakce manželům k diamantové svatbě gratulujeme a přejeme hodně lásky, zdraví a přátelství v dalších společných letech.   

Foto: Tomáš Kassal

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video