Investice do drahých kovů je tisíce let prověřená

Soňa Šímová 2021-11-03 20:48:00

CHOMUTOV (soš) — Když spolu před lety pracovali ve firmě, která nabízela drahé kovy, nejednou si vyslechli, že jsou příliš drazí. Zákazníkům pak unikal smysl, proč investovat. A tak se dva rodáci z Chomutova Lukáš Pokorník a Lukáš Šantora rozhodli proniknout do tajů blyštivého trhu a najít cestu, jak lidem nabídnout tento druh zboží za skutečně zajímavou cenu. Nejprve si investiční zlato a stříbro kupovali pro sebe, potom pro kamarády a známé, před necelými třemi lety pak založili e–shop. Nyní chtějí být zákazníkům ještě blíže. 1. listopadu otevřel Silver Star svůj obchod v chomutovské Ruské ulici.

„Nabízíme investiční zlato, stříbro, sběratelské limitované sady, drahé kameny, diamanty různých tvarů a brusů. Umíme ušít zakázku na míru přesně podle přání, přiblížil nabídku obchodu Lukáš Šantora.

Samozřejmostí je certifikace u puncovního úřadu. Mince mají ze sta procent stříbra 999 čistoty, zlato i 9999. Diamanty jsou pak přímo zabalené a označené od výrobce. „Ty nakupujeme na největší diamantové burze v Antverpách a vybíráme tu nejvyšší možnou kvalitu,” upřesnil Šantora. Za svým zbožím si stojí, nabízí tedy i stoprocentní garanci výkupu zpět.

„Nabízíme i výkup jiných drahých kovů, ale můžeme ho odmítnout. Naše přijmeme zpět vždy.” Zkušenost z e–shopu majitelům obchodu ukázala, že největší zájem je o stříbrné slitky, kterých měsíčně prodají stovky kil, a mince, které zákazníci kupují hlavě sobě, dětem a vnoučatům.

„Nejobvyklejší velikost stříbrné mince je buď unce nebo kilo. U unce se s cenou můžeme dostat i pod 600 korun. Záleží, jak se hýbe trh. Tím, že je to investiční zboží, měníme cenu každou hodinu podle burzy a kurzu dolaru,” upřesnil Lukáš Pokorník. „Investice do drahých kovů je zkrátka ověřená. Platí se jimi už 6 tisíc let a lidé, kteří si pamatují přerod měny a krachy kampeliček, se k nim rádi vrací, protože ví, že je to jistá ochrana majetku.” Ostatně to potvrdily i uplynulé roky koronakrize, kdy se e–shopu rapidně zvýšil počet objednávek. „Minulý měsíc jsme zaznamenali 200 nových klientů z celkových 270 a rosteme každý měsíc. Množství, které jsme prodali první rok, dnes prodáme za 2 dny. I proto jsme se rozhodli jít zákazníkům naproti a nabídnout jim možnost kamenné prodejny,” říká Lukáš Pokorník.

Naprostou prioritou obchodu je diskrétnost, i proto nabídne privátní prostor, kde si zájemci budou moci u kávy nebo Prosecca zboží prohlédnout, osahat v rukavicích a samozřejmostí je i výborný poradenský servis. Dozví se i mnoho zajímavostí o drahých kovech a diamantech. „Určitě je důležité říct, že jsme ve finanční branži už 13 let, tedy o investicích o všem kolem nich víme dost. Máme i licenci od Českého puncovního úřadu,” dodává Lukáš Šantora.

Na prodejně najdete třeba takové investiční zajímavosti, jakými jsou sběratelské série. Ty s komiksovými postavami od Marvelu například volí lidé pro děti nebo vnoučata. „Klienti ví, že až děti vyrostou, bude to mít obrovskou hodnotu. Ostatně jejich cena roste o desítky a někdy i stovky procent už v tříletém horizontu. Je to dáno tím, že kdykoliv přijde do kin nový film, vyjde limitovaná edice 12 mincí s daným motivem. Je jich jen padesát tisíc a poté se pod notářským dohledem zničí razidlo a další už zkrátka nejsou. Dají se potom sehnat až na sekundárním trhu, ovšem za několikanásobně vyšší cenu. My jsme primární trh, ale samozřejmě náš zákazník může zboží třeba na internetu prodat za vysoké částky. Někdy na něj narazíme. Vrátilo se k nám takhle třeba zboží ze Švýcarska. To je asi nejdál, kam jsme prodali zboží. Běžně u nás nakupuje Slovensko, ale zaměřujeme se hlavně na ČR,” dodává Lukáš Šantora.

Nejoblíbenější sběratelskou sérií jsou ovšem znamení zvěrokruhu. I ta v obchodě seženete. Obchod nabízí i možnost zálohové faktury, kdy má zákazník zboží uschované a pojištěné v trezoru a odnese si ho po splacení. Otevřeno bude mít od pondělí do pátku 9 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin.

Více se dozvíte zde.

Kontakt:

Silver Star

Ruská 80, Chomutov

Otevírací doba: Po–Pá 9–17

So 9–12

e–mail: info@sstar.cz

Kontakt: Jana Kulhánková tel. 736 200 434

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video