Žatec čeká na architektonické návrhy sportovní haly

2022-01-19 15:11:01

Zázemí pro nohejbal, basketbal, florbal, futsal, volejbal a házenou, sportovní tréninky a místo, kde budou cvičit i školáci. To má být nová sportovní hala v Žatci.

Město Žatec vypsalo architektonickou soutěž a čeká na návrhy architektů. Ti mohou posílat svoje do poloviny března. Jejich práci posoudí komise, nejlepší návrh se rozpracuje do studie, která bude potřebná pro projektovou dokumentaci. Další osud haly pak bude na novém zastupitelstvu a vedení města, které vzejde z letošních voleb. Jak se ukázalo dříve na jednáních, zastupitelé nejsou v postoji ke sportovní hale jednotní.

Sportovní aréna má vyrůst na konci ulice Volyňských Čechů, u výpadovky na Holedeč. Teď jsou na místě pole. Nicméně umístění není definitivní, nicméně architektonická soutěž počítá s tímto prostorem. V zadání stojí, že by architekti měli navrhnout prostor s hrací plochou, která se dá rozdělit na dvě hřiště, tribuny pro minimálně šest set diváků, venkovní hřiště a další související zázemí jako šatny, občerstvení, parkoviště a další. Náklady na stavbu, bez venkovního hřiště, jsou předběžně stanoveny na 200 milionů korun.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video