Bezbariérová kuchyň pro Elišku. Podpořte sbírku na pomoc rodině z Očihova

Alla Želinská 2022-01-19 20:51:00

"Buďte s námi pro každou dobrost. Předáme 100 % vašeho daru”. Těmito slovy se obracejí k veřejnosti organizátoři dobročinné sbírky na www.donio.cz ve prospěch handicapované Elišky Benešové z Očihova, mladé ženy ač na vozíku, ovšem díky své rodině velice aktivní, pozitivně naladěné, zvídavé, jejíž chuť tvořit, cestovat a vůbec žít by jí mohli závidět mnozí zdraví lidé.

Elišce je 23 let, v dětství prodělala dětskou mozkovou obrnu a do dnešního dne je na invalidním vozíku, odkázána na pomoc druhých lidí. Má ráda dobré jídlo a jejím snem je bezbariérová úprava kuchyně, protože ráda vaří a ráda by si jednou uvařila sama, bez cizí pomoci. Tady je její příběh.

Jmenuji se Eliška Benešová, je mi 23 roků. V dětství jsem prodělala dětskou obrnu a do dnešního dne jsem na vozíčku odkázána na pomoc druhých lidí. Říká se, že lidé by si měli pomáhat, proto vás všechny, moji drazí přátelé, známí, ale i hodní lidé kolem sebe prosím, zda byste mi nepomohli se alespoň trošku dostat do „normálního“ světa, protože bez pomoci si nepodám ani hrníček s čajem.

Celý život proplouvám jak se dá, ale nevzdávám se naděje, že jsou na světe hodní lidé. Ve svém „volném“ čase vyrábím dečky, ráda čtu, koukám na televizi, mám ráda dobré jídlo, výlety, hudbu atd.

Ráda bych měla svou kuchyňskou linku, která by byla upravena podle mých potřeb. Mám ráda dobré jídlo, a tak bych si i já chtěla uvařit něco dobrého a sama, bez cizí pomoci.

Děkuji za jakoukoliv částku, abych si mohla splnit svůj sen. Vaše Eliška

Na co konkrétně budou peníze použity

Peníze ze sbírky na Donio - Kuchyň pro Elišku budou určeny na nákup kuchyňské linky s pojízdným systémem pro vozíčkáře, protože Eliška nemá vlastní finanční prostředky a z invalidního důchodu tak vysokou částku nikdy našetřit nemůže.

Cílová částka sbírky, která byla založena v polovině prosince, činí 300 tisíc korun. K dnešnímu dni již přes dvě stě dárců přispělo celkovou částkou kolem 146 tisíc korun. Do ukončení sbírky zbývá 23 dnů. „Milí dárci, přátelé, známí... Věřím, že jsem udělal dobře a tuhle sbírku pro Elišku založil. Pomůže jí to alespoň trošku žít normální život. Předem děkuji všem za finanční dary,” uvedl už na začátku zakladatel sbírky Tomáš Khůl. Při pohledu na průběžný stav sbírky netají radost: „Je vidět, že se najdou lidé, kterým není lhostejný život nás, handicapovanych. Tak lidičky, neváhejte a podpořte sbírku, pomůžete dobré věci. Děkuji!”

V případě, že se nepodaří celou částku vybrat, bude muset rodina vybranou částku použít na částečnou úpravu staré kuchyně. Naopak pokud se vybere větší částka, bude moci prostředky využít k další bezbariérové úpravě a modernizaci kuchyně.

Své dceři drží palce i její neslyšící rodiče. „Mockrát děkujeme, že pomáháte,” vzkazuje všem dobrým lidem maminka Elišky Růžena Benešová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video